"NATJERALA GA NEZAKONITA RJEŠENJA I ODLUKE SUDA"

Vanja Đurišić u zatvoru počeo štrajk glađu i žeđu

Đurišićeva supruga navodi da će porodica nastaviti da "brani svoju đedovinu kao da je on sa njima"
60 pregleda 20 komentar(a)
Vanja Đurišić, Foto: Printscreen
Vanja Đurišić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 18.12.2017. 17:59h

Podgoričanin Vanja Đurišičlć započeo je štrajk glađu u Istražnom zatvoru u spužu.

Đurišićeva supruga Danijela saopštila je da on odbija vodu i hranu.

"Na ovo su ga natjerala nezakonita rješenja i odluke suda kao i ponašanje i gradskih organa uprave i nezainteresovanost državnih organa za torturu koja se primjenjuje nad našom porodicom a sve u cilju pritisaka, zastrašivanja i odugovlačenja postupaka u nedogled. Naša porodica je izložena neviđenom zlostavljanju od strane organa vlasti. Svi živimo u strahu za život svoga roditelja i supruga", navodi Danijela Đurišić i dodaje da ih to neće spriječiti da "ustraju u borbi za ljudska prava".

Ona navodi da će porodica Đurišić nastaviti da "brani svoju đedovinu kao da je on sa njima".

"Mi samo branimo svoju imovinu i tražimo ono što nam garantuje Evropska konvencija čiji je potpisnik država Crna Gora i Ustav Crne Gore", zaključuje Đurišić.

Đurišićeva supruga kazala je da će se okupiti sjutra u 12:00 časova ispred zgrade Opštine Podgorica "u znak protesta zbog neviđene torture nad Vanjom Đurišićem i ostalim članovima porodice."

"Naš protest ćemo obilježiti javnim obraćanjem na koje imamo pravo po Ustavu Crne Gore", kazala je ona.

Vanja Đurišić je privođen 12. decembra, pa ponovo 15.

Kompanija "Crnogorski Telekom" je ranije podnijela više krivičnih prijava protiv Đurišića zbog oštećenja telekomunikacione infrastrukture u Jerevanskoj ulici u podgoričkom naselju Zabjelo.

Porodica Đurišić tvrdi da je zemljište preko kojeg prelazi Jerevanska ulica, njihova imovina, dok to Glavni grad osporava.