OMLADINAC ODGOVORIO BUDUĆNOSTI NA PRIGOVOR ZA IZBOR NAJBOLJE

Zar je 34. mjesto Biserke Radulović bolje od 12. Marine Raković?

"Ocjenu, ko je najbolja crnogorska karatistkinja dao je Međunarodni olimpijski komitet dodijelivši Raković olimpijsku stipendiju", stoji u odgovoru Omladinca na prigovor Budućnosti
88 pregleda 17 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Boris Pejović
Marina Raković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2019. 23:33h

Učešće na Svjetskim igrama i osvojeno peto mjesto na svojevrsnim Olimpijskim igrama borilačkih sportova, kao i 12. pozicija na rang listi Svjetske karate federacije najbolje govori o učinku Marine Raković u 2017. godini, saopšteno je iz podgoričkog Karate kluba Omladinac.

Klub je u reagovanju saopštio da je najbolju procjenu ko je najbolja crnogorska karatistkinja dao Međunarodni olimpijski komitet dodijelivši Raković olimpijsku stipendiju.

Budućnost je ranije danas saopštio da Karate savez nije na pravi način vrednovao rezultate članice tog kluba Biserke Radulović tokom izbora za najbolju karatistkinju Crne Gore u 2017. godini.

Omladinac je saopštio da je velika razlika između 12. i 34. mjesta koje trenutno zauzima Radulović na WKF listi.

„Raković je ove godine osvojila srebrne medalje na Balkanskom prvenstvu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i sa Regionalnog evropskog prvenstva. Posebno smo ponosni na Svjetske igre i peto mjesto na takmičenju na kojem nastupaju samo najbolji“,piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Iz Omladinca podsjećaju da je Raković zvanično najbolji sportista Crne Gore i da u karijeri ima pet medalja – tri sa šampionata Evrope i po jedna sa Svjetskog prvenstva i Evropskih igara.

"Te medalje potvrđuju da je Raković najtrofejnija crnogorska karatistkinja. Osvojene su na tatamiju i to joj niko ne može oduzeti. Ne bavimo se tuđim rezultatima, iskreno želimo svima uspjeha, ali znamo da se do priznanja i rezultata dolazi drugim putem", saopšteno je iz Karate kluba Omladinac.

Preporučujemo za Vas