Ovo se ne radi nakon seksa

Zato se radije "zaštitite" lubrikantom, a pošto je vagina organ koji se sam čisti, sve što ne treba da bude unutra izaći će napolje
67 pregleda 3 komentar(a)
Tuširanje
Tuširanje
Ažurirano: 17.12.2017. 16:54h

Kad je vagina lubrikovana, natečena i iziritirana od trljanja, to mijenja način na koji reaguje na spoljašnje uticaje. Baš zbog toga ovo treba izbjegavati nakon seksa.

Nikako nemojte zaboraviti otići na toalet

Pod ovim mislimo na malu nuždu. Za vrijeme penetracije, bakterije dolaze do mokraćnog kanala. Zato od previše seksa možete dobiti urinarnu infekciju. Dakle, kad završite s vođenjem ljubavi, skoknite do WC-a.

Nemojte se tuširati gelom

Iako neke žene odmah nakon seksa imaju potrebu za pranjem, ginekolozi savjetuju da to izbjegnete jer je potpuno nepotrebno. Zašto? Ne samo da možete dobiti alergijsku reakciju ako koristite sapune koji u sebi imaju jake hemikalije, već možete izazvati i suvoću vagine. Zato se radije "zaštitite" lubrikantom, a pošto je vagina organ koji se sam čisti, sve što ne treba da bude unutra izaći će napolje. Korištenjem sapuna na iritiranu kožu nakon seksa i natečenu vaginu, možete izazvati neželjene reakcije.

Nemojte spavati u seksi donjem vešu

Pamučno donje rublje je OK, u njemu tijelo može disati, ali svi ostali materijali nikako! Nakon seksa tijelo je vlažno i toplo, a vještački materijali u sebi zadržavaju vlagu pa možete dobiti gljivične infekcije.

Kupati se u džakuziju ili kadi

Iako ovo možda zvuči kao super aktivnost nakon seksa, imamo loše vijesti... Kad vulva nabubri zbog seksualne stimulacije povećava se vjerovatnoća da ćete dobiti infekciju. Isto tako, kad ste u vodi, to povećava osjetljivost djelova vašeg tijela na bakterije jer se smanjuje automatska antibakterijska zaštita na koži.

Brisati se vlažnim maramicama

Ako ste osjetljive na alkohol, glicerin, mirise ili neke ulje, vlažne maramice mogle bi uzorkovati alergije.

Bonus video: