Budućnost protestuje na proglašenje Marine Raković

“Priznajemo jedino tatami kao mjesto borbi, tu smo i navikli da pobjeđujemo, a birokratiju ostavljamo onima kojima je bliska jer to nije voda u kojoj je Karate klub Budućnost naučio da pliva", stoji u saopštenju dostavljenom agenciji MINA
132 pregleda 7 komentar(a)
Biserka Radulović, Foto: Privatna arhiva
Biserka Radulović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.12.2017. 16:28h

Karate klub Budućnost saopštio je da Karate savez nije na pravi način vrednovao rezultate članice tog kluba Biserke Radulović tokom izbora za najbolju karatistkinju Crne Gore u 2017. godini.

Upravni odbor Karate saveza u petak je za najbolje seniore proglasio članove Omladinca, Marija Hodžića i Marinu Raković.

Iz Budućnosti je saopšteno da je Radulović u 2017. godini osvojila prvo mjesto na Regionalnom prvenstvu Evrope, druga je bila na Univerzitetskom prvenstvu Evrope i Balkanskom prvenstvu ekipno, a na istom takmičenju bila je bronzana u pojedinačnoj konkurenciji. Ima i peto mjesto na Evropskom prvenstvu.

"Sve to, očigledno, nije uzeto u obzir i bilo dovoljno za Karate savez Crne Gore prilikom odabira najbolje takmičarke u 2017. godini već je srebrna medalja takmičarke na Balkanskom prvenstvu, nadjačala sve nabrojane Biserkine rezultate i omogućila joj zvanje najbolje crnogorske karatistkinje u ovoj godini", piše u saopštenju Budućnosti.

Podgorički klub zatražio je od Karate saveza odgovor kojim se aršinima i metodama procjene ostvarenih rezultata rukovodio prilikom odabira i kako jedno odličje može nadjačati sva, gore navedena, rezultatska dostignuća njihove takmičarke.

“Hipotetički, niti bi godišnja nagrada, zaslužena po svim takmičarskim kriterijumima, posebno obogatila i onako bogat i savršen sportsko-takmičarski CV Biserke Radulović, niti bi joj donijela posebne benefite, ali bi predstavljala moralnu satisfakciju za ogromno pregnuće, trud i maksimalan napor da se do trofeja dodje, uz dodatno angažovanje nje kao trenera u klubu”,piše u saopštenju.

Navodi se da Budućnost ne traži priznanja za minuli rad, već samo ono što im pripada i što u fer borbama ostvare na tatamiju.

“Priznajemo jedino tatami kao mjesto borbi, tu smo i navikli da pobjeđujemo, a birokratiju ostavljamo onima kojima je bliska jer to nije voda u kojoj je Karate klub Budućnost naučio da pliva. Želja nam je da ovim saopštenjem otvorimo oči onima koji su ih zatvorili kad je trebalo, samo realno, sagledati domete i donijeti, nikad lakšu, odluku shodno rezultatima u 2017. godini”, piše u saopštenju.

Navodi se da u Budućnosti rezultate drugih klubova i pojedinaca uvažavaju i da ih u osnovi i doživljavaju kao zajednički uspjeh.

“Svi radimo na afirmaciji i promociji karate sporta, a, ujedno nas obavezuju da ih nadmašujemo, znajući da jedino zdrava konkurencija donosi svima ono za što se i borimo. Zato od srca čestitamo izbor Marija Hodžića za karatistu godine jer su njegovi rezultati bili sjajni i niko ne može osporiti validnost njegovog izbora”,piše u saopštenju.

Bonus video: