Bar: Policija spriječila likvidaciju i oduzela arsenal oružja

Televizija Vijesti saznaje i da policija ima operativna saznanja ko je trebao da bude meta, ali u cilju dalje istrage za sada neće objaviti taj podatak
358 pregleda 65 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2017. 17:32h

Barska policija kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti spriječila je likvidaciju koja je planirana u tom gradu i uhapsila Danijelu Kisić Petrović (65) pretresom čije kuće je pronađen arsenal oružja.

Televizija Vijesti saznaje i da policija ima operativna saznanja ko je trebao da bude meta, ali u cilju dalje istrage za sada neće objaviti taj podatak.

Sagovornik Televizije Vijesti iz policije objašnjava da su postupajući po operativnom podatku da se sprema likvidacija u Baru pripadnici barske policije pribavili naredbu za pretres stana i drugih prostorija koje koriste Kisić Petrović i njen sin Kristofor Petrović (30).

Pretresom lokacije u barskom naselju Mirovica policija je pronašla i oduzela hekler sa dva okvira punim municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver pištolj nn marke sa sedam komada municije u njemu, fantomku, lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja, tri pečata i jedan štambilj za koje se sumnja da su falsififikovani kao i preko 2.000 komada razne pištoljske municije.

Takođe se sumnja da Kisić-Petrović stoji iza dva paljenja vozila u Baru kao i postavljanje eksploziva na kucu jednog Baranina.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su u akciji koju su danas izveli lišili slobode D.K.P. (65) iz Bara, nakon što su u stanu koji koristi u Baru pretresom pronašli i oduzeli arsenal oružja i municije a koji su, shodno operativnim podacima po kojima su policijski službenici postupali, bili namijenjeni izvršenju nasilnog krivičnog djela. Naime, službenici CB Bar su, postupajući shodno operativnom podatku da se sprema likvidacija u Baru, od nadležnog sudije za istragu pribavili naredbu za pretres stanova i drugih prostorija koje koriste D.K.P. (65) i njen sin K.P. (30)", saopštili su iz Uprave policije (UP).

Pretresom je pronađeno i oduzeto:

  • automatski pištolj hekler sa dva okvira punim municije;
  • automatski pištolj škorpion sa tri okvira puna municije;
  • revolver nepoznate marke sa sedam komada municije u njemu;
  • reko 2.000 komada razne pištoljske municije;
  • fantomka i lisice;
  • gasni pištolj;
  • pribor za čišćenje oružja; i
  • tri pečata i štambilj za koje se sumlja da su falsifikati.

"Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, D.K.P. je lišena slobode i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno oružje i eksplozivnih materija iz čl. 403 st. 3 KZCG. Oružje, municija i druge stvari i predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Aktivnosti na sprječavanju i otkrivanju krivičnih djela sa elementima nasilja se nastavljaju", kazali su iz Uprave policije.

Galerija

Bonus video: