Vidmar zahvalio policiji i ostao u pritvoru: Rekao da ne pripada nijednom klanu

Advokat Pantović objašnjava da je Vidmar na bombi ostavio tragove dok je pokušavao da napravu izvuče ispod sjedišta: "Policajci su tada vidjeli žice i rekli da prestane i udalji se, pa zvali jedinicu za AT pregled"..
376 pregleda 29 komentar(a)
Miloš Vidmar, Foto: Filip Roganović
Miloš Vidmar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.12.2017. 07:58h

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda Miladin Pejović odredio je pritvor Podgoričanima Milošu Vidmaru (26) i Milošu Radoviću (28) osumnjičenima za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sudija je prihvatio predlog tužiteljke Tatjane Begović da zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, dvojicu Podgoričana pošalje iza rešetaka.

Iako je policija tvrdila da je hapšenjem Vidmara i Radovića spriječen nastavak rata zaraćenih klanova i nečija likvidacija, oni su osumnjičeni samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Njih dvojica uhapšeni su prije tri noći u podgoričkom naselju Zagorič, nakon što je policija pronašla eksplozivnu napravu jake razorne moći u automobilu kojim je upravljao Vidmar.

Taj Podgoričanin na saslušanju je ispričao da je eksplozivna naprava pronađena ispod vozačevog sjedišta trebalo da ga ubije i zahvalio se policiji što su mu spasili život.

Rekao je da ne zna ko bi htio da mu naudi, ali da misli da to ima veze sa njegovim bratom.

Vidmarev brat Nemanja (26) pravosnažno je osuđen na 13 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva Luke Milića.

Ispričao je da mu je vozilo, koje se ne može zaključati, bilo parkirano nadomak firme u kojoj radi i da je u njega ušao pola sata prije nego je uhapšen, kada je izašao sa posla.

Njegov branilac, advokat Ratko Pantović kazao je da je Vidmar tužiteljki ispričao i da je eksplozivnu napravu vidio tek kada ga je policajac pitao šta mu je ispod sjedišta.

“Bila je zalijepljena za sjedište, probao je da je izvuče ali nije mogao i tada su im policajci rekli da se sklone i zvali Antiterorističku jedinicu”, kazao je Pantović.

Dodao je da je Vidmar pred tužiteljkom rekao i da ne pripada nijednom klanu, već da je drug sa Novakom Šakovićem sa "kojim je odrastao”.

On je rekao da će se žaliti na odluku.

Šaković je najmlađi brat Milića Minje Šakovića, navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana.

Pantović objašnjava da je Vidmar, pokušavajući da izvuče napravu ispod sjedišta, na njoj ostavio otiske.

“Policajci su tada vidjeli žice i rekli da prestane i udalji se, pa zvali jedinicu za AT pregled. Naprava je bila zalijepljena magnetom i čvrstom ljepljivom trakom, mogla je eksplodirati, ali nije aktivirana”, rekao je advokat.

Nakon hapšenja Vidmara i Radovića policija je saopštila da su inspektori podgoričke policije postupajući po operativnim saznanjima kontrolisali “golf 4” kojim je upravljao Vidmar, a sa kojim je u automobilu bio Radović.

Saopštili su da su napravu pronašli detaljnim pregledom vozila, a potom zvali službenike za Antiteroristički pregled.

“Službenici Grupe za ATP su tom prilikom izuzeli i deaktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu koja se sastojala od akumulatorske baterije, elektronike za daljinsko aktiviranje, električne detonatorske kapisle, materije nalik na plastični eksploziv težine oko 500 grama i magneta okruglog oblika. Pretresom ova dva lica pronađeni su mobilni telefoni koji su takođe oduzeti od njih”, saopštili su iz policije.

Bonus video: