Boškan ima još jedan posao: Novi je sportski direktor Vojvodine

Ovu odluku je danas jednoslasno donio Upravni odbor novosadskog odbojkaškog kluba.
67 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Okvojvodina.org
Slobodan Boškan, Foto: Okvojvodina.org
Ažurirano: 16.12.2017. 17:59h

Skoro pola godine nakon što je imenovan za za novog predsjednika Sportskog saveza Vojvodine, Slobodan Boškan je dobio još jedan posao, koji se, takođe, razlikuje od trenerskog koji je obavljao nekoliko proteklih godina - bivši selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore, nekadašnji proslavljeni odbojkaš (igrao je i za Budvansku rivijeru) izabran je sportskog direktora Vojvodine.

Ovu odluku je danas jednoslasno donio Upravni odbor novosadskog odbojkaškog kluba.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam postavljen za sportskog direktora. Prvo, jer je to klub u kojem sam igrao, stasao i postao igrač, a drugo zato što sam postavljen na funkciju na kojoj je svih ovih godina bio Nikola Marić. Zahvaljujući iskustvu, znanju i načinu rada on je ostavio trag i imao udjela u rezultatima. Upravo zbog toga nisam se dvoumio. Za mene će to biti veliki izazov, posebno nakon novih dešavanja u klubu. Vojvodina je brend, ima iskustvo, organizaciju, uspjehe, nova Uprava donijela je nagradnju, a smatram da još ima prostora da napreduje u svim segmentima, a posebno u mlađim kategorijama", rekao je Boškan za sajt Vojvodine.

Boškan će na tom mjestu naslijediti dugogodišnjeg sportskog direktora Nikolu Marića, koji je preimenovan na funkciju savjetnika za sportska pitanja.

"Nikola Marić je neodvojivi deo kluba, kao pojedinac zaslužan za mnoge uspjehe, dok je Boškan ozbiljno pojačanje i duo je priče o budućnosti Vojvodine. Smatrali smo da je sada pogodan trenutak, jer bismo možda, da smo čekali, ispustili Boškana", objasnio je Dragoljub Zbiljić potpredsjednik Upravnog odbora Vojvodine.

U "paketu" sa preuzimanjem Budvanske rivijere, Boškan je na kormilo Crne Gore došao 25. februara 2014. godine, kada je naslijedio Nikolu Matijaševića. Iako, maltene, početnik u trenerskom poslu (prije toga je vodio samo Dunav volej koji je sam osnovao), Boškan je za dvije i po godine na klupi naših seniora napravio rezultatski iskorak u odnosu na prethodnike.

Osvojio Evropsku ligu 2014. godine, godinu kasnije je vodio selekciju do finala treće divizije u debitantskom nastupu u Svjetskoj ligi, dok je 2016. godine Crnu Goru samo set dijelio od drugog uzastopnog plasmana na fajnl-for treće divizije.

Bio je jedini selektor u istoriji Crne Gore koji je vodio reprezentaciju u dva uzastopna ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali oba puta nije uspio da "crvene" odvede dalje od druge runde.

Ako u prvom ciklusu, to nije bilo neočekivano, s obzirom na to da u timu nije imao Marka Bojića i Vojina Ćaćića (i pored toga je naša selekcija ostvarila tri pobjede u šest mečeva), od posljednjih kvalifikacija za EP su svi, očekivali više, počev od igrača, stručnog štaba, Saveza do odbojkaške javnosti. Istina, i taj ciklus kvaliifkacija nije prošao bez problema, jer je Ćaćić preskočio najveći dio priprema, Bojić skoro sve...

Crna Gora je ponovo imala tri pobjede u šest utakmica, nedovoljno za barem drugo mjesto u drugoj rundi i prolaz u baraž, u koji je otišla Španija, a kasnije i kroz baraž izborila plasman na EP u Poljskoj. Nakon toga je bilo jasno da neće doći do nastavka saradnje...

O njegovoj ostavci na kormilu naše reprezentacije, OSCG je javnost obavijestio sredinom oktobra prošle godine, kada je Predsjedništvo i usvojilo ostavku.

U razgovoru za "Vijesti", Boškan je kazao da misli da je iz reprezentacije izvukao maksimum kao trener, ali da je vrijeme jedino pravo mjerilo, koje će pokazati da li je tako ili nije.

Boškan je prošle godine bio trener Olimpijakosa, sa kojim je osvojio Liga i Kup Grčke, ali nije titulu, nakon čega je došlo i do rastanka sa slavnim klubom iz Atine...

Bonus video: