Rajković tvrdi da nije htio da puca

Ugrozio više osoba koje su sjedjele u bašti “Balkana” ili bile na ulici, piše u optužnici
504 pregleda 1 komentar(a)
Kolašin pucnjava, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin pucnjava, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 16.12.2017. 11:54h

Marinko Pikulje Rajković (44) tvrdi da nije imao namjeru da ljetos ispali hitac ispred kolašinskog kafića “Balkan”. On je, pred sutkinjom Osnovnog suda Mirjanom Ćepić, priznao da je nedozvoljeno držao revolver marke “smit & wesson”, kalibra 38 specijal.

Rajković se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i izazivanje opšte opasnosti. Prema optužnici, Kolašinac je 4. avgusta, oko 22. 20 minuta, iz pištolja ispalio hitac, koji se odbio o kaldrmu i udario u kuću porodice Lešnjak u Ulici generala Anđelića.

Time je, kako se navodi, ugrozio više osoba koje su sjedjele u bašti “Balkana” ili bile na ulici.

Tužilaštvo tereti i Rajkovićevog sestrića Jovana Bulatovića (20), koji je te noći bio s njim, za sprečavanje u vršenju službene radnje policajca Dragomira Živkovića.

“Pištolj je opalio kad mi je neko skočio na leđa i oborio me na zemlju. Nijesam u tom trenutku znao o kome je riječ, ali sam poslije, iz spisa predmeta, saznao da je to bio policajac Vladislav Kljajić. Nijesam imao namjeru da pištolj opali. Reakcija policajaca bila je munjevita, nijesu se predstavili, niti objasnili zbog čega me zaustavljaju na ulici. Živković me uhvatio za ruku i pustio, a potom me njegov kolega s leđa oborio na zemlju”, ispričao je Rajković.

Odgovorajući na pitanja svog branioca Srđana Lješkovića, optuženi je ispričao kako je, prije toga, imao više incidenta sa Živkovićem.

Navodno, nakon što je Rajković prije godinu dana priveden, policajac je u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti (OB) skidao uniformu i pozivao ga da se obračunaju.

"Nijesam to prihvatio, jer smo porodični prijatelji. Prije toga, na ulici, iako sam imao slomljenu nogu i on je to znao, udario me je, a bio je u uniformi”, rekao je Rajković.

Bulatović na suđenju nije priznao da je napao policajca, objašnjavajući da ga je samo uhvatio za rukav uniforme, jer se bojao da će mu napasti ujaka.

“Sve se brzo desilo. Kljajić je oborio ujaka i držao ga na zemlju, a Živković se zaletio i namjeravao da ga udari rukama i nogama. Pošto mu to nije prvi put, ja sam ga instiktivno povukao za rukav uniforme”, kazao je Bulatović.

Imao konflikte sa Dožićem

Rajković je ispričao i da je imao nekoliko konflikata i sa Predragom Dožićem, koji je, prema optužnici, jedan od onih koji su bili ugroženi ispaljenim hicem.

Dožić ga je, navodno, dok je radio kao obezbjeđenje kluba “Selekt ”, bez razloga napao, pa je i intervenisala policija.

Bulatović tvrdi da je Dožić, dan nakon incidenta istukao njegovog oca.

Uvidom u kaznenu evidenciju, sutkinja Ćepić konstatovala je da je Rajković tri puta za dvije godine kažnjavan za nedozvoljeno držanje oružja. Njegov sestrić je do sada neosuđivan.

Bonus video: