Obijena kapela u Donjem Zaostru kod Berana: Lopovi odnijeli vrata i prozor

“Ništa nam ne preostaje nego da se sami organizujemo i da branimo selo od lopova”, rekao je Radičević
180 pregleda 3 komentar(a)
Kapela Zaostro, Foto: Tufik Softić
Kapela Zaostro, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 16.12.2017. 10:00h

Lopovi su obili kapelu u izgradnji u selu Donje Zaostro kod Berana u noći između četvrtka i petka i odnijeli dvoje eloksiranih vrata i prozor.

Predsjednik Odbora za izgradnju kapele Veselin Radičević ogorčeno kaže da lopovi više ne prezaju ni od svetinja.

“Kapelu gradimo sopstvenim sredstvima, ali sada nećemo nastavljati radove, već ostavljamo ministru policije da je završi, pošto naši apeli za otkrivanje grupe lopova koji haraju selom godinama nijesu do sada urodili plodom”.

Radičević tvrdi da je posljednjih pet godina obijena svaka druga kuća u selu, ali da policija nije uspjela da otkrije lopove.

“Prosto ne možemo da vjerujemo da policija nije u stanju da otkrije počinioce tolikog broja provala. Nije to jedna, već desetine provaljenih kuća. I sada kapela u izgradnji. Ovo je vrhunac i preko ovoga se ne može. Od koga da tražimo zaštitu”.

Kapela u Donjem Zaostru gradi se na samo nekoliko metara od magistralnog puta Berane - Bijelo Polje, ali provalnicima to nije bila smetnja. Na zahtjev mještana, policija je obavila uviđaj, ali oni, kako kažu poučeni dosadašnjim iskustvom, ne vjeruju da će istraga dati rezultate.

“Ništa nam ne preostaje nego da se sami organizujemo i da branimo selo od lopova”, rekao je Radičević.

Bonus video: