TVRDI DA JE BOMBA U AUTU BILA NAMIJENJENA NJEMU

Vidmar: Hvala policiji što mi je spasila život

Miloš Vidmar (26) i Miloš Radović (28) uhapšeni su prije dvije noći u podgoričkom naselju Zagorič, nakon što je policija u "golfu" dvadesetšestogodišnjaka pronašla improvizovanu eksplozivnu napravu jake razorne moći
617 pregleda 66 komentar(a)
Miloš Vidmar, Foto: Filip Roganović
Miloš Vidmar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.12.2017. 07:46h

Podgoričanin Miloš Vidmar (26) ispričao je da vjeruje da je eksplozivna naprava pronađena u njegovom automobili trebalo da ga ubije, i zahvalio se policiji što su mu spasli život. On je to rekao sinoć na saslušanju kod više tužiteljke Tatjane Begović.

Vidmar i Miloš Radović (28) uhapšeni su prije dvije noći u podgoričkom naselju Zagorič, nakon što je policija u "golfu" dvadesetšestogodišnjaka pronašla improvizovanu eksplozivnu napravu jake razorne moći.

"Tužiteljki je rekao da nema pojma odakle naprava ispod njegovog sjedišta, jer automobil nije mogao da se zaključa. Rekao je da vjeruje da mu je bila namjenjena, ali da ne sumnja ni na koga i da misli da to može imati veze sa njegovim bratom", kazao je Vidmarev branilac, advokat Ratko Pantović.

Milošev brat, Nemanja Vidmar pravosnažno je osuđen na 13 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva Luke Milića.

Advokat objašnjava da je Vidmar tužiteljki rekao i da je napravu vidio tek kada ga je policajac, koji je zaustavio automobil, pitao šta je ispod sica.

"Bila je zalijepljena za sjedište, probao je da izvuče, ali nije mogao i tada su im policajci rekli da se sklone i zvali Antiterorističku jedinicu", kazao je Pantović.

Dodao je da je Vidmar pred tužiteljkom rekao i da ne pripada nijednom klanu, već da je drug sa Novakom Šakovićem sa "kojim je odrastao".

Šaković je najmlađi brat Milića Minje Šakovića, navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana. Pantović objašnjava da je Vidmar, pokušavajući da izvuče napravu ispod sjedišta, na njoj ostavio otiske.

"Policajci su tada vidjeli žice i rekli da prestane i udalji se, pa zvali jedinicu za AT pregled. Naprava je bila zalijepljena magnetom i čvrstom ljepljivom trakom, mogla je eksplodirati, ali nije aktivirana", rekao je Pantović.

Prema saznanjima "Vijesti" Radović je tužiteljki rekao da ne zna ništa o bombi i da ih je policija zaustavila čim je ušao u vozilo. Nakon hapšenja Vidmara i Radovića policija je saopštila da su spriječili nastavak sukoba zaraćenih kriminalnih klanova.

Objasnili su da su inspektori podgoričke policije postupajući po operativnim saznanjima u Ulici Devete crnogorske brigade zaustavili "golf 4" (PG-FB 771) kojim je upravljao Vidmar, a sa kojim je u automobilu bio Radović.

"Prilikom detaljne kontrole vozila, ispod vozačevog sjedišta uočena je improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, izrađena tako da se aktivira na daljinsko upravljanje", saopštili su iz UP.

Dodali su da su nakon izvršene kontrole obezbijedili lica mjesta do dolaska službenika Grupe za antiteroristički pregled.

"Službenici Grupe za ATP su tom prilikom izuzeli i deaktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu koja se sastojala od akumulatorske baterije, elektronike za daljinsko aktiviranje, električne detonatorske kapisle, materije nalik na plastični eksploziv težine oko 500 grama i magneta okruglog oblika. Pretresom ova dva lica pronađeni su mobilni telefoni koji su takođe oduzeti od njih", saopštili su iz policije.

Preporučujemo za Vas