Majki Garsija zakazao borbu poslije koje bi mogao da uđe u istoriju boksa

Garsija je već bio šampion u pero, junior-lakoj i lakoj, a ako bi osvojio titulu u poluvelteru, pridružio bi se legendama Maniju Pakjau i Huanu Manuelu Markesu, jedinim borcima koji su bili šampioni u tim kategorijama
57 pregleda 0 komentar(a)
Majki Garsija, Foto: Http://www.premierboxingchampions.com
Majki Garsija, Foto: Http://www.premierboxingchampions.com
Ažurirano: 15.12.2017. 14:54h

U noći u kojoj se Dejan Zlatičanin vratio u ring, efektnom pobjedom nad Evinsonom Ererom, borac koji mu je uzeo titulu u lakoj kategoriji, u januaru ove godine, zakazao je borbu, nakon koje bi mogao da uđe u istoriju boksa.

Majki Garsija boriće se 10. februara za titulu pojas u poluvelteru, što bi bila njegovi četvrti pojas u različitim težinskim kategorijama.

Garsija je već bio šampion u pero, junior-lakoj i lakoj, a ako bi osvojio titulu u poluvelteru, pridružio bi se legendama Maniju Pakjau i Huanu Manuelu Markesu, jedinim borcima koji su bili šampioni u tim kategorijama.

Njegov rival biće opasni Rus Sergej Lipinec, aktuelni šampion u IBF federaciji.

Lipinec ima svih 13 pobjeda u karijeri, ali je Garsija, na papiru, veliki favorit, jer je na dosadašnjih 39 mečeva ostvario isto toliko trijumfa i trenutno je jedan od najboljih, ako ne i najbolji “pound for pound” bokser današnjice.

Samo 16 boraca u istoriji su osvajali titule u najmanje četiri različite težinske kategorije...

Bonus video: