Policija: Eksplozivna naprava u Zagoriču bila velike razorne moći

Službenici Grupe za ATP su izuzeli i deaktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu koja se sastojala od akumulatorske baterije, elektronike za daljinsko aktiviranje, električne detonatorske kapisle, materije nalik na plastični eksploziv težine oko 500 grama i magneta okruglog oblika, saopšteno iz policije
204 pregleda 0 komentar(a)
Zagorič bomba, Foto: Filip Roganović
Zagorič bomba, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.12.2017. 13:11h

Improvizovana eksplozivna naprava, koju je policija deaktivirala sinoć u podgoričkom naselju Zagorič bila je velike razorne moći, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je uhapsila Miloša Vidmara (26) i Miloša Radovića (28) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"U sklopu pojačanih mjera i radnji koje se već više mjeseci preduzimaju u cilju sprječavanja sukoba između članova organizovanih kriminalnih grupa, službenici CB Podgorica su, postupajući shodno operativnoj informaciji, 14.12.2017. godine oko 22.30 časova, u ulici IX crnogorske brigade u Podgorici, izvršili kontrolu M.V. i M.R. koji su se nalazili u pmv "VW Golf IV", podgoričkih registarskih oznaka. Prilikom detaljne kontrole vozila, ispod vozačevog sjedišta uočena je improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, izrađena tako da se aktivira na daljinsko upravljanje", saopšteo je iz policije.

Službenici Grupe za ATP su izuzeli i deaktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu koja se sastojala od akumulatorske baterije, elektronike za daljinsko aktiviranje, električne detonatorske kapisle, materije nalik na plastični eksploziv težine oko 500 grama i magneta okruglog oblika.

Od Vidmara i Radovića policija je oduzela i mobilne telefone.

"Sve što je oduzeto biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru. O svim činjenicama u vezi predmetnog događaja je odmah obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se osumnjičena lica liše slobode i da mu se nakon sprovedene kriminalističke obrade privedu uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Bonus video: