I one su dio glamura: "Grid djevojke" idu iz Formule 1?

"Ima onih koji smatraju da je u pitanju tradicija, koju ne bi trebalo mijenjati, ali i onih, koji misle da je vrijeme za promjene", rekao je Bron
1 komentar(a)
Formula 1 djevojke, Foto: RV Racing press
Formula 1 djevojke, Foto: RV Racing press
Ažurirano: 14.12.2017. 17:09h

Brojni fanovi Formule 1 uskoro bi mogli da dožive veliko razočaranje, jer čelnici najbržeg cirkusa na svijetu razmišljaju da ukinu, ili promjene, ulogu tzv. "grid girls", koje su, na neki način, simbol ovog sporta.

"Grid girls" - djevojke atraktivnog izgleda - godinama su simbol i dio glamura Formule 1, ali izvršni direktor Ros Bron smatra da vrijeme da se njihov "status nađe na reviziji".

"Ima onih koji smatraju da je u pitanju tradicija, koju ne bi trebalo mijenjati, ali i onih, koji misle da je vrijeme za promjene", rekao je Bron.

Uloge "grid djevojaka" su, između ostalih, da drže kišobrane, kraj vozača pred početak trka, da naprave špalir, kroz koji prolaze pobjednici, da reklamiraju sponzore Formule 1...

U krugovima auto-moto sporta pominje se da bi ženske modele mogli da zamijene muški, ali i djeca, kao maskote.

"Mislim da je uloga djevojaka u glamuru Formule 1 mnogo veća nego što se misli. I da promijenimo nešto, bilo bi oprečnih komentara. Smatram da bi trebalo da se držimo tradicije", kazao je Kristijan Horner, šef Red Bul tima.

"Ja sam odrastao gledajući 'grid djevojke', odrastao sam uz takvu Formulu 1. One su dio atrakcije našeg sporta", kazao je Danijel Rikardo.

Bonus video: