Rasvijetljeno više krađa u Nikšiću: Maloljetnici krali novčanik i usisivač za lišće

Protiv maloljetnih lica nije podnijeta krivična prijava, jer su zbog uzrasta krivično neodgovorna
102 pregleda 1 komentar(a)
Krađa mobilnog, Foto: Shutterstock
Krađa mobilnog, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.12.2017. 11:06h

Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv A.B. (22) iz Nikšića, kao i I.K. (22) i F.H. (69) iz Podgorice, koje sumnjiče da su počinili krađe u tom gradu.

Kako navode iz Uprave policije, sumnja se da je A.B. u nikšićkom klubu "Atrijum" ukrao torbicu sa ličnim dokumentima M.M, u kojoj se nalazila i bankovna kartica sa pin kodom, sa koje je, kako je prijavljeno policiji, potrošeno preko 500 eura.

A.B. se tereti za krivično djelo krađa u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica.

Podgoričanka I.K. se sumnjiči da je iz džepa T.S. ukrala "Samsung" telefon, koji je pronađen i vraćen vlasnici.

Krivična prijava podnijeta je i protiv Podgoričanke F.H. koju je radnik obezbjeđenja marketa HDL Laković zatekao u krađi kozmetičkih proizvoda, nakon čega ju je zadržao dok nije došla policija.

I.K. i F.H. se terete za krivično djelo krađa.

Maloljetni I.B. (13) i E.B. (12) iz Nikšića osumnjičeni su da su ukrali usisivač za lišće "STIHL", nakon što ih je prijavio G.G, crkveni službenik Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

"Oni su u prisustvu zakonskih zastupnika pristupili u prostorije CB Nikšić. Obaviješten je državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je nakon uvida u spise predmeta naložio da se protiv navedenih lica ne podnosi krivična prijava jer su ova lica zbog uzrasta krivično neodgovorna. Policijski službenici su pronašli predmet i vratili ga vlasniku," navode iz policije.

Takođe, nikšićka policija je na šetalištu Alekse Backovića zaustavila maloljetnog S.H. (12), sumnjajući da je iz ruku J.Z. istrgao novčanik i pobjegao.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u ODT u Nikšiću koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teška krađa, ali da se protiv S.H. ne podnosi krivična prijava jer je on krivično neodgovorno zbog uzrasta ispod 14 godina.

Bonus video: