Osvajači džiu-džicu medalja podijeliće 15 hiljada eura

Nagrađeni su reprezentativci Dejan Vukčević, Stefan Vukotić, Vuk Dragutinović, Mirjana Martinović, Dragana Ivanoviski i Biljana Mitrović
100 pregleda 0 komentar(a)
Džiu džica, Foto: Ministarstvo sporta
Džiu džica, Foto: Ministarstvo sporta
Ažurirano: 13.12.2017. 15:37h

Crnogorski džiu-džicu reprezentativci dobiće od Ministarstva sporta ukupno 15 hiljada eura za rezultate koje su ove godine postigli na Evropskom i Svjetskom seniorskom prvenstvu, najavio je ministar sporta Nikola Janović.

Nagrađeni su reprezentativci Dejan Vukčević, Stefan Vukotić, Vuk Dragutinović, Mirjana Martinović, Dragana Ivanoviski i Biljana Mitrović.

Čestitajući im na izvanrednim rezultatima koji služe na čast i ponos i državi i džiu-džicu sportu u Crnoj Gori, Janović je kazao da su premije kojim će ih nagraditi Ministarstvo sporta, znak da Vlada prepoznaje i cijeni njihov trud i rezultate, ali i dokaz da ministarstvo vodi računa i o sportovima koji nijesu na programu olimpijskih igara.

To će, kako je naglasio biti cilj i novog Zakona o sportu, koji će jasno vrjednovati rezultate koje postižu crnogorski sportisti, među kojima titulu najboljih nose i džiu-džicu borci.

Prijemu u Ministarstvu sporta prisustvovali su i selektor Miloš Ašanin i predsjednik Ju-Jitsu saveza Ranko Vukotić, koji su Janoviću zahvalili za pomoć i podršku koju im je, kako su kazali, nesebično pružio, omogućivši džiu-džicu reprezentaciji Crne Gore da otputuje na Prvenstvo svijeta za seniore.

Uvjereni su da će, zaključili su, partnerski odnos koji imaju sa Ministarstvom sporta, dodatno učvrstiti i novi Zakon o sportu

Bonus video: