Branioci: Miloš Marović legalno stekao imovinu

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević objasnila da za imovinu koju su stekli optuženi Marović, njegova supruga Tamara i njen brat Ivan Popović ne postoji porijeklo novčanih sredstava od kojih je kupljena, zbog čega je potrebno trajno oduzeti
150 pregleda 18 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2017. 18:13h

Budvanin Miloš Marović legalno je stekao imovinu čije trajno oduzimanje traži Specijalno državno tužilaštvo, tvrde njegovi branioci, advokati Dimitrije Dapčević i Vladimir Marinkov.

Advokati osuđenog člana budvanske kriminalne grupe to su tvrdili danas pred vijećem predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića.

Obrazložili su i da se njihov klijent nekada profesionalno bavio odbojkom od koje je zarađivao i predložili da u tom postupku svjedoče gosti sa svadbe Marovića - kako bi pričali sa koliko su novca 2009. darivali njega i nevjestu.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević objasnila da za imovinu koju su stekli optuženi Marović, njegova supruga Tamara i njen brat Ivan Popović ne postoji porijeklo novčanih sredstava od kojih je kupljena, zbog čega je potrebno trajno oduzeti.

Branioci bračnog para Marović i Popovića nakon toga predložili su dokaze na osnovu kojih će se, kako tvrde, dokazali da je imovina legalno stečena.

“Na ovom ročištu smo predložili dokaze koje ćemo da izvedemo u cilju dokazivanja da je imovina koju je Miloš Marović stekao zakonita”, kazao je Marinkov.

Predložili su i vještačenje prihoda i rashoda Miloša Marovića koje je urađeno na privatan zahtjev.

“To vještačenje će ustvari, po mom mišljenju, predstavljati krunski dokaz jer iz njega se ustvari vidi i taksativno je pobrojani kako je Miloš Marović imao prihode i rashode. Odnosno, vidi se da su to u vremenskom kontinuitetu prihodi i rashodi bili, i to će jasno potvrditi ovo što mi tvrdimo cijelo vrijeme - da je imovovina zakonito stečena”, kazao je advokat Dapčević. Pred sudijom Savić juče je bio jedino Ivan Popović, koji je tvrdio da imovina koju je stekao - stan, poslovni prostor i garaža, čije oduzimanje traži SDT, nema nikakve veze sa porodicom Marović.

Njegov punomoćnik, advokat Nikola Kavedžić tvrdi da su Popović i njegova sestra Tamara imovinu stekli prije nego se ona vjenčala sa Milošem Marovićem.

“Što se tiče dopunskog zahtjeva tužilaštva za trajno oduzimanje imovine, istakli smo da je neuredan i neprecizan. Prije svega, u samom zahtjevu nema nikakve povezanosti između Popović Ivana i Marović Miloša s jedne strane i Marović Miloša i njegove supruge Tamare Marović s druge strane. Cijela Imovina koju su stekli Ivan Popović i Tamara Popović - Marović stečena je prije braka sa Milošem Marovićem”, kazao je Kavedžić.

Sljedeće ročište zakazano je za 23. januar kada će vijeće saopštiti koji će prijedlozi odbrane biti sprovedeni kao dokaz.

Specijalno tužilaštvo tražilo je trajno oduzimanje Marovićevog zemljišta u Prijevoru i stana u Budvi i dio stambene zgrade u tivatskom Kalimanju, lasništvo njegove supruge Tamare.

Bonus video: