VIŠI SUD U PODGORICI

Opet odgođen početak suđenja za ubistvo Borete: Nije dostavljena odluka o zahtjevu za izuzeće Čađenovića

95 pregleda 3 komentar(a)
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.12.2017. 09:31h

U podgoričkom Višem sudu ni danas nije počelo suđenje za ubistvo Đorđa Borete, 7. decembra prošle godine kada je u istom vatrenom obračunu stradao Dragan Zečević i ranjen Budvanin Ivo Stanišić.

Zakazanom suđenju nije pristupio zastupnik optužnice specijalni tužilac Saša Čađenović, a kako je objasnila sutkinja specijalnog odjeljenja Biljana Uskoković iz Specijalnog tužilaštva Sudu nije dostavljena odluka po zahtjevu advokata Dragana Mitrića koji je juče zatražio njegovo izuzeće.

Početak suđenja zakazan je za 10. januar.

Advokat Mitrić, koji u ovom postupku brani optuženog Vasilija Rafailovića, juče je tražio izuzeće tužioca Čađenovića, ističući da postoje okolnosti koje izazivaju sumnju u njegovu nepristrasnost.

Prema optužnici, Rafailović je direktni izvršilac ubistva, a tog dana na motociklu vozio ga je optuženi Ratko Vušović.

Obojica su u bjekstvu baš kao i optuženi Bjelopoljac Ivan D. Cicmil koji je, kako se navodi u optužnici, bio zadužen za nabavljanje i skrivanje oružja.

Zbog dvostrukog ubistva i ranjavanja u Budvi, pred sudom će se naći jedino Miljan R. Bulatović (36) iz Niša i Vladimir Z. Šmanja (35) iz Banjaluke koji su uhapšeni dva dana nakon zločina.

Preporučujemo za Vas