Memić negirao da je ubio Kujovića: Tvrdi da nije ni išao tim putem

Pojasnio je da mu je poznato da je njegov brat prolazio sporednim putevima iza Slijepač mosta prema Srbiji, i da je prenosio drogu, ali da je za to djelo osuđen
187 pregleda 5 komentar(a)
Enis Memić, Foto: Jadranka Ćetković
Enis Memić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 12.12.2017. 07:01h

Enis Memić (32) iz Brodareva negirao je juče da je vozilom udario i usmrtio policajca Irfana Kujovića, u julu 2015.

Prema saznanjima “Vijesti” iz izvora bliskih istrazi, Memić je juče, u bjelopoljskom Višem tužilaštvu, tvrdio da nije ni prolazio tim putem.

“Ne znam kako i na osnovu kojeg konteksta ste me povezali sa ovim slučajem. Tog dana nisam ni prolazio tim putem, niti ikada ranije i te sporedne puteve prema Srbiji i ne poznajem”, kazao je Memić pred državnom tužiteljkom Višnjom Medojević.

On je objasnio da tog dana nije bio sam u automobilu, već sa bratom, ali da nije vozio “golf 2” već “golf 4”, te da u Srbiju nije ušao nikakvim sporednim prelazima, već preko graničnog prelaza u Dobrakovu.

Memić je tvrdio da se, ako postoji video-nadzor, lako može utvrditi da je tog dana prolazio sa bratom preko prelaza u Dobrakovu.

Pojasnio je da mu je poznato da je njegov brat prolazio sporednim putevima iza Slijepač mosta prema Srbiji, i da je prenosio drogu, ali da je za to djelo osuđen.

Memić je ekstradiran prije tri dana iz Bosne i Hercegovine Crnoj Gori, zbog ubistva policajca.

On se tereti da je, u julu 2015., vozilom usmrtio bjelopoljskog policajca Irfana Kujovića i pobjegao, čime je počinio krivično djelo teško ubistvo.

Memić se potraživao po međunarodnoj potjernici, koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, a ekstradiran je nakon što je u Bosni i Hercegovini odslužio kaznu zatvora, zbog šverca droge.

On je prije toga uhapšen u međunarodnoj akciji u Bosni i Hercegovini u kojoj je zaplijenjeno 250 kilograma marihuana. Memić se 22. jula 2015. godine navodno nije zaustavio na znak saobraćajca Kujovića, na regionalnom putu Slijepač most- Pavino Polje, već je nastavio kretanje u njegovom pravcu, udario ga vozilom i pobjegao.

Memić je hapšen i krajem 2012. godine u međunarodnoj akciji “Trio” protiv šverca narkotika.

U januaru 2014. godine u podgoričkom Višem sudu osuđen je na godinu robije, zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije do Tuzi, a zatim do Bijelog Polja, pa dalje u Bosnu i Hercegovinu.

Kujović je za sobom ostavio suprugu, tri sina i kćerku.

Bonus video: