Bijelo Polje: Memić saslušan u Višem državnom tužilaštvu

Memić se potraživao po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, a ekstradiran je nakon što je u Bosni i Hercegovini odslužio kaznu zatvora, zbog šverca droge
0 komentar(a)
Enis Memić, privođenje, Foto: Jadranka Ćetković
Enis Memić, privođenje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 11.12.2017. 14:50h

Enis Memić iz Brodareva koji se tereti da je u julu 2015. vozilom usmrtio bjelopoljskog policajca Irfana Kujovića i pobjegao saslušan je danas u Višem tužilaštvu u Bijelom Polju.

Memića je saslušala državna tužiteljka Višnja Medojević.

Njemu je ranije određen pritvor a iz Višeg tužilaštva, nakon saslušanja, nisu mogli da saopšte nikakve detalje sa saslušanja.

Memić je prije tri dana izručen iz Bosne i Hercegovine Crnoj Gori.

Memić se potraživao po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, a ekstradiran je nakon što je u Bosni i Hercegovini odslužio kaznu zatvora, zbog šverca droge..

On je prije toga uhapšen u međunarodnoj akciji u Bosni i Hercegovini u kojoj je zaplijenjeno 250 kilograma marihuane.

Memić se 22. jula 2015. godine nije zaustavio na znak saobraćajca Kujovića, na regioalnom putu Slijepač most - Pavino Polje, već je nastavio kretanje u njegovom pravcu, udario ga vozilom i pobjegao.

Policijski službenik Kujović je tom prilikom zadobio povrede od kojih je preminuo.

Memić je hapšen i krajem 2012. godine u međunarodnoj akciji “Trio” protiv šverca narkotika.

U januaru 2014. godine u podgoričkom Višem sudu osuđen je na godinu robije, zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije do Tuzi, a zatim do Bijelog Polja, pa dalje u Bosnu i Hercegovinu.

Kujović je za sobom ostavio suprugu, tri sina i kćerku.

Bonus video: