DOBIO DVOMJESEČNI REZIDENCIJALNI BORAVAK U NJUJORKU

Siniši Raduloviću uručena nagrada "Milčik" za "Zero gravity shampoo"

“Siniša Radulović umjetničkim radom i promišljanjem zaslužio je ovo priznanje”, navodi se u obrazloženju žirija, koje je saopštila Nomaduma Rosa Masilela
86 pregleda 0 komentar(a)
Siniša Radulović, Foto: Privatna arhiva
Siniša Radulović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.12.2017. 12:52h

Vizuelni umjetnik Siniša Radulović dobitnik je nagrade “Milčik” koja je uručena u subotu na Cetinju nakon otvaranja izložbe četvoro finalista ove nagrade u galeriji “Miodrag Dado Đurić”, prenio je portal cetinjskilist.com.

“Siniša Radulović umjetničkim radom i promišljanjem zaslužio je ovo priznanje”, navodi se u obrazloženju žirija, koje je saopštila Nomaduma Rosa Masilela.

Radulović se predstavio instalacijom "Zero gravity shampoo", a osim njega, učesnici finalne izložbe “Nagrade Milčik YVAA 2017” su bili i nominovani radovi Brigite Antoni, Dante Buua i Ivane Radovanović.

Radulović je, kao nagrađeni dobio dvomjesečni rezidencijalni boravak u Njujorku, pokrivene cjelokupne troškove puta i boravka i organizovanje samostalne izložbe u Crnoj Gori, novčanu nagradu od 500 eura, koju je donirao istoričar umjetnosti Aleksandar Čilikov.

Nagrada se prvi put dodjeljuje mladim umjetnicima, a nosi ime rada poznatog crnogorskog umjetnika Milije Pavićevića.

Žiri su činili slovenački umjetnik Miran Mohar, istoričarka umjetnosti Svetlana Racanović, direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Vjera Borozan i umjetnica i spisateljica Nomaduma Rosa Masilela.

Organizator je Institut za savremenu umjetnost, u saradnji sa “Residency Unlimited”, a uz podršku “Trust for Mutual Understanding” iz Njujorka.