VREMEPLOV: Vektra većinski vlasnik HTP Boka

Predsjednik Vektre Dragan Brković je nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora rekao da “vjeruje da je ovo, do sada, najbolja privatizacija u turizmu”
54 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva “Vijesti”
Dragan Brković, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 11.12.2017. 12:43h

Podgorička kompanija Vektra većinski je vlasnik HTP Boka iz Herceg Novog. Novi investitor se obavezao da će u roku od 25 dana platiti 22,2 miliona eura za akcije, i investirati 64 miliona u periodu od tri godine. Krajnji rok za početak realizacije investicionog programa je 1. novembar 2008.

Predsjednik Vektre Dragan Brković je nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora rekao da “vjeruje da je ovo, do sada, najbolja privatizacija u turizmu” CG: “Bićemo pouzdan partner ne samo Vladi i Crnoj Gori, nego ćemo ući u tržišnu utakmicu sa velikim stranim investitorima. Želimo javnosti da pokažemo da u CG ima kompanija, firmi i domaćeg kapitala i pameti koji mogu da učestvuju u svim reformama i ekonomiji”. Kupac se obavezao da u narednih pet godina neće otkazati niti mijenjati pojedinačni kolektivni ugovor u Boki na štetu zaposlenih bez saglasnosti sindikata. Kupac se obavezao i da neće po osnovu viška radne snage otpustiti nijednog zaposlenog koji je u stalnom radnom odnosu.

Bonus video: