KARATE: BALKANSKO PRVENSTVO

Crnoj Gori sedam medalja drugog dana šampionata

Zlatne medalje osvojili su junior Bojan Bošković, mlađi seniori Nenad Dulović i Luka Ivanović, dok je srebrni bio mlađi senior Nikola Malović. Bronzana odličja pripala su kadetu Albertu Rudoviću i mlađim seniorima Predragu Smoloviću i Adnanu Kućiju.
71 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Bošković, Foto: Mina
Bojan Bošković, Foto: Mina
Ažurirano: 09.12.2017. 19:24h

Crnogorski karatisti drugog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Herceg Novom osvojili su sedam medalja – tri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane.

Zlatne medalje osvojili su junior Bojan Bošković, mlađi seniori Nenad Dulović i Luka Ivanović, dok je srebrni bio mlađi senior Nikola Malović.

Bronzana odličja pripala su kadetu Albertu Rudoviću i mlađim seniorima Predragu Smoloviću i Adnanu Kućiju.

Bošković, zvanični juniorski prvak svijeta, u finalnom meču kategorije do 68 kilograma pobijedio je sudijskim proglašavanjem Milovana Todorovića iz Srbije.

Član podgoričkog Omladinca borbu za zlatnu medalju izborio je pobjedama protiv Gligora Petkova iz Makedonije 3:0, izjašnjavanjem sudija pobijedio je Lazara Ilića iz Srbije, njegovog reprezentativnog kolegu Marka Lisića savladao je 3:1, a u polufinalnom meču Eldina Hajdarpšića iz BIH sudijskim izjašnjavanjem.

"Potvrdio sam i na Balkanskom šampionatu svoj kvalitet. Nije bilo lako, imao sam pet mečeva. Zadovoljan sam nastupom, u nekim mečevima sam možda mogao i bolje. Hvala mom treneru Žarku Rakoviću i selektoru Slobodanu Vlahoviću, svim klupskim i reprezentativnim drugovima", kazao je Bošković.

Njegov klupski drug, Dulović u finalu kategorije do 60 kilograma pobjedio je sudijskim izjašnjavanjem Davida Petkova iz Makedonije.

Srebrni sa evropskog prvenstva u Sofiji na putu do finala slavio je protiv Miljana Ćačića iz Srbije 4:0, Rumuna Vlada Pamfila 4:0 i u polufinu Makedonca Ardita Markua 2:1.

“Drago mi je zbog zlatne medalje, a zadovoljan sam i kako sam do nje došao. Prije dva mjeseca počeo sam pripreme za šampionat Balkana, kao uvod za Evropsko prvenstvo u Sočiju. Nadam se da ću i tamo osvojiti neku od medalja, a potrudiću se da bude sjajnija nego u Sofiji”, kazao je Dulović.

Ivanović je do zlatnog odličja u kategoriji preko 84 kilograma došao pobjedom u finalnom meču protiv Marka Kraljevića iz Srbije 1:0.

Do brorbe za zlato došao je pobjedama protiv Aleksandera Sinanija iz Albanije 6:0 i reprezentativaca Srbije Bogdana Trikoša 3:0 i Đorđe Tešanović iz Srbije 2:0.

“Taktički sam dobro odradio dobro, ima još mjesta za napredak. Balkanski šampionat doživljam kao usputnu stanicu za mnogo značajnija takmičenja. Svakako dobar rezultat da se završi godina i najavi šampionat Evrope u Sočiju”, kazao je Ivanović.

Malović je u finalnom meču kategorije do 75 poražen od Makedonca Doana Osmanija 5:3.

Član nikšićkog Onogošta na putu do finala eliminisao je Drena Rapucu iz Albanije 3:1, Simeona Stojčeva iz Bugarske 3:1, Mensura Đozića iz BIH suspenzijom i u polufinalu Jovana Njegića iz Srbije 4:0.

Rudović je do bronzane medalje u kategoriji do 70 kilograma došao pobjedom u meču za treće mjesto protiv Nikole Ivanovića iz Srbije 4:0.

Takmičar Ulcinja pobijedio Darka Kostova iz Makedonije, kosovskog karatistu Mirljanda Redžepija i Aleksandra Milovanovića iz Srbije.

U polufinalu izgubio je od Alana Aprilova iz Bugarske.

Njegov klupski drug, Kući u meču za treće mjesto i medalju u kategoriji preko 84 kilograma pobijedio je Luku Kramara iz BIH 4:1.

Kući je voljom žrijeba bio slobodan na startu takmičenjana, a u drugo kolu izgubio je od Kraljevića 10:2, koji ga je plasmanom u finale povukaou repesaž.

Na startu repesaža pobijedio je Ahmeta Zukića iz BIH 5:3 i izborio meč za medalju.

Smolović je u kategoriji do 84 kilograma u meču za medalju Pobijedio je Marina Brkića iz BIH 5:1.

Član nikšićkog Onogošta eliminisao je Petra Spasenovskog iz Makedonije 3:1 i Velizara Kolešanskog 3:0, dok je u polufinalu izgubio od Nterosa Anastasiosa koji nastupa za Srbiju 2:0.

U istoj kategoriji na korak od medalje bio je i Aleksa Šuškavčević, koji je u meču za treće mjesto izgubio od Vladimira Brezančića 4:0.

Srebrnu medalju juče su osvojili mlađi senior Vladimir Mijač u katama, juniorka Andrea Dragojević i mlađa seniorka Ksenija Rajović u borbama.

Bronzano odličje pripalo je Jovani Marić u katama, u konkurenciji mlađih seniorki.

Crnogorska reprezentacija nakon dva takmičarska dana ima 11 medalja – tri zlatne i po četiri srebrne i bronzane.

Sjutra, posljednjeg takmičarskog dana predviđena su ekipna takmičenja u katama i borbama.