ZDRAVLJE IZ PRIRODE

Med i orasi liječe anemiju, impotenciju, čir...

367 pregleda 0 komentar(a)
med i orasi, Foto: Shutterstock
med i orasi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2019. 23:31h

Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Med i orasi liječe impotenciju, anemiju, glavobolju, čir na želucu, a dokazano je da je kombinacija oraha i meda jaka poput nekih najmoćnijim farmaceutskih preparata.

Ovaj "eliksir" nije teško napraviti, a njegova priprema je laka. Sve što vam je potrebno jeste pola kilograma kvalitetnog livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jedan limun.

Sastojke trebate izmiješati u tegli u kojoj ćete čuvati lijek dok ga ne potrošite. Lijek se uzima svaka tri do četiri sata.

Probajte nekoliko recepata:

Prirodni lijek protiv anemije

Pripremiti smjesu od pola kilograma meda i pola kilograma mljevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmiješati i uzimati tri puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

Prirodni lijek za visok krvni pritisak

Kod problema s visokim krvnim pritiskom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

Med i orasi liječe glavobolju

Ne samo da je jako ukusna poslastica, med u kombinaciji s orasima, već zaista dokazano i pomaže kod problema s glavoboljom i nesanicom.

Med i orasi liječe i ublažavaju simptome čira na želucu

Kod problema s čirom na želucu potrebno je pripremiti orahovo mlijeko s medom. Priprema je vrlo jednostavna: 20 grama mljevenih oraha pomiješa se s vrelom vodom, dobro promućka i procijedi. U mlijeko dodati 2 kašike meda i uzimati pola sata prije svakog jela 2-3 kašike.

Kombinacija meda i oraha je dobra kod impotencije

Pomaže od davnina oproban recept: mljeveni orah pomiješan s medom u istoj razmjeri. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti, kura treba trajati najmanje od 20 do 30 dana, prenosi Radio Srajevo.