Izložba Šoškića na manifestaciji u Majamiju

Stepanov je naveo da Šoškić svojim instalacijama nikako ne prekoračuje granicu medija u kojem se konstantno kreće i djeluje, i ne izlazi iz domena likovnog i plastičkog
0 komentar(a)
Nenad Šoškić izložba Majami, Foto: Ucg.ac.me
Nenad Šoškić izložba Majami, Foto: Ucg.ac.me
Ažurirano: 09.12.2017. 11:30h

Samostalna izložba redovnog profesora Univerziteta Crne Gore (UCG) i bivšeg dekana Fakulteta likovnih umjetnosti, Nenada Šoškića, pod nazivom „Transformation“ otvorena je u Majamiju, u okviru prestižne manifestacije "Art Basel Miami".

Kako je saopšteno iz Komunikacijskog i PR centra UCG-a, izložba se može pogledati do 13. decembra, nakon čega će biti prikazana u Njujorku.

Navodi se da je organizator i pokrovitelj Šoškićeve izložbe „Mana Contemporary“, jedna od najvećih i najinovativnijih američkih organizacija koje se bave savremenom umjetnošću, a podršku su pružili Ministarstvo kulture Crne Gore i UCG.

„Izlozbu prati katalog u kojem je istoričar umjetnosti Sava Stepanov zapisao da ovaj konceptualni rad predstavlja svojevrsnu socijalnu studiju. „Umjetnost našeg vremena, pogotovo ona koju određujemo kao novomedijsku, a koja je zasnovana na moći globalno umreženih elektronskih medija, sve češće je usmjerena ka fenomenologiji društvenog, ekonomskog i kulturnog konteksta; ka sveobuhvatnim sociološkim, scijentističkim i komunikacijskim praksama“.

Stepanov je naveo da Šoškić svojim instalacijama nikako ne prekoračuje granicu medija u kojem se konstantno kreće i djeluje, i ne izlazi iz domena likovnog i plastičkog.

Bonus video: