Učenici gimnazije Slobodan Škerović okitili školsko dvorište

Gimnazijalsko dvorište krasi mala novogodišnja ljepotica u baroknom stilu, djelo ruku vrijednog domara škole
462 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Printscreen (YouTube)
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 08.12.2017. 11:10h

Da je Nova godina je vrijeme za čarolije, znaju najbolje učenici Gimnazije Slobodan Škerović koji su u skladu sa pretprazničnom atmosferom svojom maštovitošću i kreativnošću, poručili kakva bi željeli da bude 2018. godina.

"Glavne poruke naših Gimnazijalaca su ljubav, nada, mir, zato što ideja je bila da svako ko prođe pored ove jelke zastane i pročita neki od glavnih vrijednosti života koje mi svi cijenimo i želimo da imamo. Da širimo tu ljubav, posebno tu novogodišnju radost", kazala je učenica Teodora Brnović.

"Mi smo kao parlament odlučili da jelki damo potpuno novi smisao, da sama jelka bude poruka, svaka bombica ima neku našu želju. Mi smo svi učenici svih generacija, odlučili smo da svi zajedno radimo na tome. I strašno smo ponosni na ovu jelku, jer to je nešto naše, zajedničko", kazala je učenica Andrea Rajović.

Gimnazijalsko dvorište krasi mala novogodišnja ljepotica u baroknom stilu, djelo ruku vrijednog domara škole. Trud koji je Borislav, uložio u pravljenje jelke je ogroman, ali on to ne primjećuje, jer je za njega, kako kaže, proces stvaranja prosto magičan.

"Jelka je napravljena od metalnih šipki, to smo mi zajedno, ja i moj kolega sa našim drugarima malim. Osmisli smo, oni su pomagali imali smo podršku. Pravili smo ih 4 - 5 dana, malo smo neke kreativne sposobnosti naših učenika pokazali", kazao je domar u Gimnaziji Slobodan Škerović Borislav Petrić.

Ručno rađeni ukrasi dodatno su uljepšali dvorište škole. Da bi se osjećalo pravo praznično raspoloženje, prema riječima učenika, potrebno je dosta vremena i umješnosti. A ovo je tek početak.

"Mnogo mi se sviđa što smo ove godine odlučili da ukrasimo i dvorište Gimnazije, ne samo unutrašnjost. Ovi ukrasi se prave tako što uzmemo balon, oko njega motamo konopac, zatim se on boji, na kraju se balon pukne i dobijemo ove kuglice, bombice", kazala je Maša Boljević.

"Ovaj mjesec je posvećen kreativom radu, htjeli smo da se što više organizujemo da radimo zajedno stvari, a kako se bliži Nova godina, Božić i svi praznici bilo je poželjno da ukasimo i školsko dvrorište", kazala je učenica Valentina Drobnjak.

"Ovo je samo početak, mi planiramo imamo akcije različite, da se što više djece uključi, da što više djece ručno napravi taj nakit za novu godinu, računamo da ćemo krajem decembra privesti sve kraju i da će to sve svoje pravo lice dobiti za par dana", kazala je profesorica likovne umjetnosti Gordana Trebješanin.

Dok zajedno pripremaju sljedeće aktivnosti, vrijedni đaci poručuju da su novogodišnji praznici idealno vrijeme da se prijatelji i porodice okupe kako bi uz smijeh, radost, ljubav, spremno dočekali nove izazove.

Bonus video: