U susret praznicima: Mnogi posebnu pažnju posvećuju ukrašavanju doma

Za ukrašavanje možete iskoristiti i staklene posude koje ćete dekorisati novogodišnjim motivima i koji će lijepo izgledati na stolu
122 pregleda 0 komentar(a)
Praznici, Foto: Printscreen (YouTube)
Praznici, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 08.12.2017. 11:52h

Oni kojima posebno zadovoljstvo predstavlja kićenje doma povodom novogodišnjih praznika ovih dana imaju pune ruke posla. Svjetski trendovi kažu da je ove godine aktuelna kombinacija više boja.

Institut za boje Pantone najavio je čak deset boja među kojima su zagasite i zemljane boje te poneki snažni iskorak žute i plave. Međutim, dekorateri savjetuju da pri ukrašavanju jelke odaberete određenu temu koja se najbolje uklapa u vaš ambijent.

"Mogu da izdvojim jednu od tema to je Christmas fun koja posjeduje određene tradicionalne boje to je crvena, bijela u ovom slučaju se dodaje malo srebrne, malo plave i ona je dječjoj populaciji najbliža jer posjeduje tu šarolikost i dosta tih dječjih motiva, dekoracija koje nijesu saamo bombice već plišani medo, loli pop i td razne vrste grana s kojima se može interesantno dekorisati ta jelka. Tema jelke koja je u mojoj pozadini je Remember when ona je malo prefinjenija elegantnija posjeduje te nježne tonove. Možete dati mašti na volju, da to nijesu samo one dekoracije koje množete da kupite već možete da iskoristite i postojeće elemente koje imate kod sebe kući, a to može biti neki plišani medo, može biti grana koju možete naći u okolini kuće staviti i nju dodatno okititi tako što ćete proširiti i dati joj neku drugu dimenziju, vraćam se na to bitno je da date sebi mašte jer nema greške, možete samo napraviti Vašu jelku jedinstvenu", kazao je dekorater Miloš Kuzman.

Jedna od najaktuelnijih tema ove godine je Love by nature.

"Posjeduje nijanse zelene boje sa dodacima srebrne i bijele i stvara baš jednu zimsku idilu a potpuno izlazi iz onog klišea i domena tradicionalne novogodišnje jelke koja posjeduje crvenu i zlatnu boju", kazao je Kuzman.

Iako su se granice tradicionalnog kićenje jelke pomjerile, pa sada imamo čak i one koje vise s plafona, drvo iako glavni element u dekorisanju, nije jedini. Pažnju treba obratiti i na ostali prostor.

"To možete da dekorišete raznim sniježnim pokrivačima, jastucima i nekim neobičnim dekoracijama kao što su vazne s novogodišnjim cvijećem, figure Djeda Mraza, Sneška Bjelića, merdevine drvene kada prislonite uz prostor kod jelke i stavite neku dekoraciju kao što je Djeda Mraz vidjećete kako je dobar efekat i kako se stvara onda ambijent", rekao je Kuzman.

Za ukrašavanje možete iskoristiti i staklene posude koje ćete dekorisati novogodišnjim motivima i koji će lijepo izgledati na stolu.

Da Nova godina dozvoljava da pretjerate u ukrašavanju pokazala je prva dama SAD Melanija Tramp koja je u Bijeloj kući postavila čak 53 masivne jelke, a hol pretvorila u zaleđeni dvorac iz bajke ”Sniježna kraljica”. Njena dekoracija podstakla je mnoge komentare na društvenim mrežama, jedni su veličali njen ukus dok drgi smatraju da je "napravila horor" od Bijele kuće.

Bonus video: