AKCIJA POLICIJE U BUDVI, HERCEG NOVOM I NIKŠIĆU

Pogledajte akciju policije: Pretresi u više gradova, uhapšeni Budvanin i Novljani

Crnogorska policija današnjom akcijom nastavila je borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa, pretresima na ukupno 19 lokacija
542 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2017. 16:22h

Budvani Marko Sekulić (33) i Novljani Borislav Beko (42), Marko Martinović (44) i Miloš Martinović (42) uhapšeni su danas u policijskoj akciji nakon što su inspektori pretresom njihovih kuća pronašla oružje.

Crnogorska policija jutros je, nastavljajući borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršila pretrese na ukupno 19 lokacija koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantne osobe i njima bliske osobe na teritoriji Budve, Herceg Novog i Nikšića.

JWPlayer video mesto

U akciji policije u Budvi, kako su ranije objavile "Vijesti", uhapšen je Budvanin Marko Sekulić (33) zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Kako navode iz Uprave policije, u Herceg Novom je uhapšen B.B. (42) iz tog grada.

U pretresima je oduzeta velika količina oružja i municije, bombe, eksploziv, sporogoreći štapini, vozila, novac, sredstva komunikacija i drugi predmeti.

Kako su kazali iz Uprave policije, u Herceg Novom je privedeno sedam osoba.

"Slobode je lišeno bezbjednosno interesantno lice, B.B. (42) iz Herceg Novog, kod kojeg je pronađena veća količina oružja, municije i eksplozvnih materija. On će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su u vezi sa ostalim licima koja su privedena konsultacije sa nadležnim tužiocem koje se odnose na njihovo procesuiranje u toku," saopšteno je iz policije.

Tokom pretresa u tom gradu, kako su kazali, oduzeta je veća količina naoružanja i drugih predmeta:

"1 automatska puška sa 100 metaka cal 7.62mm; 7 ručnih bombi "M75"; 1 pištolj marke "CZ 99", sa 15 komada municije cal 9mm; 1 lovačka puška tzv.pumparica; 1 puška tzv. italijanka; 1 puška nepoznate marke, bez fabričkog broja; 18 komada pištoljske municije cal 7.62mm; 7 komada pištoljske municije cal 357; 28 komada bojeve municije nepoznatog kalibra; 5 komada manevarske mucije; 12 komada puščane municije; 1 trotilski metak; 1 puščana cijev; 1 eksplozivni štapin; 3 ručne radio veze; novac u iznosu od 5.000 eura; više potvrda u primopedaji novca u ukupnom iznosu od 13.350 eura; 1 metalni boks; 17 mobilnih telefona i 10 SIM kartica različitih mobilnih operatera i 3 vozila visoke klase marke "BMW", "VW Toureg" i "Volvo"," navode iz policije.

Pretresi stanova i drugih prostorija koje koriste M.S, Ž.J, E.R, N.M, Lj.B. i L.Š. u Budvi, a u kojima je uhapšen Sekulić, izvršeni su na sedam lokacija i tom prilikom su pronađeni: lovačka puška; improvizovani pištolj – daljinski upravljač; više skupocjenih satova; određena količina razne municije; više mobilnih telefona; sredstva za komunikaciju – motorole; više noževa; zaštitni prsluk – pancir; kao i rokovnik o novčanim transakcijama.

"Pretresima na dvije lokacije u Nikšiću, koje koristi V.K. (62) iz Nikšića, pronađeno je i oduzeto osam komada eksplozivnog punjenja ukupne težine oko 800 grama i dva namotaja sporogorećeg štapina," dodaju iz policije.

Predmetni eksploziv i štapini su oduzeti od V.K. a o slučaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji će se izjasniti o kvalifikaciji događaja.

Galerija

Preporučujemo za Vas