Austrijanci favoriti, ali će to morati da potvrde na terenu

U predstojećem dvomeču sa austrijskim vicešampionom Posojilnicom, u šesnaestini finala CEV kupa, uloga favorita je, ipak, na strani rivala Bjelopoljaca, kao što je bio slučaj u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv prvaka Kipra Omonije (0:3, 2:3)
74 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: Filip Roganović
OK Jedinstvo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.12.2017. 09:03h

Nakon što su opravdali ulogu favorita protiv hrvatske Rijeke u prvom kolu CEV kupa, sa dvije lake pobjede (3:0, 3:1), prvih u klupskoj istoriji na evropskoj sceni, odbojkaši Jedinstvo Bemaxa se vraćaju “u normalu”.

U predstojećem dvomeču sa austrijskim vicešampionom Posojilnicom, u šesnaestini finala CEV kupa, uloga favorita je, ipak, na strani rivala Bjelopoljaca, kao što je bio slučaj u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv prvaka Kipra Omonije (0:3, 2:3)…

"Drago mi je što se evropska priča nastavlja u Bijelom Polju, i što smo u ovako kratkom periodu u prilici da ugostimo zaista velike i dobre ekipe iz Evrope i regiona. Što se dvomeča sa Posojilnicom tiče, oni su favoriti, iz više razloga. Iskusniji su, imaju veći roster igrača, sigurno kvalitetnijih. Međutim, mogu da obećam da ćemo, kao i uvijek, u Bijelom Polju dati sve od sebe siguran sam da emicija sa naše strane neće izostati, što je nama vjetar u leđa. Ako sve to “poklopimo” kako treba, utakmicu, u najmanju ruku, možemo da učinimo neizvjesnom. Iako nismo favoriti, poručujem bjelopoljskoj publici da vjeruje u nas, da dođu da nas podrže, jer mislim da smo to i zaslužili, i da smo uz njihovu podršku sposobni da napravimo i neke dobre rezultate, šta više i neočekivane", rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Jedinstvo je za sada bez kiksa i poraza u domaćem prvenstvu, ali je i Posojilnica prva u Austriji (sa osam pobjeda i porazom), ispred šampiona Tirola.

Posojilnica je prvak Austrije bila samo jednom, u sezoni 2012/2013, šest puta je bila druga, a od 2001. godine je redovan učesnik evrokupova…

"Iako igramo kod kuće, Posojlinca je favorit u ovom meču. Ima veći budžet od nas, dužu klupu, i sigurno je da će biti teško. Odradili smo skauting, dosta smo kakva su ekipa. Ali, naravno, u Bijelom Polju nijedna ekipa ne prođe lako, čak je i Omonija jedva dobila. Uz našu publiku, koja dođe u velikom broju, nadam se da ćemo ih namučiti, što da ne i pokušati da ih pobijedimo u Bijelom Polju. Tu vidimo našu šansu, napašćemo ih našim servisom, nadam se da ćemo biti što raznovrsniji u napadu, da će,o se držazi našeg stila igre. Ako uradimo sve ono što trener traži od nas, mislim da će i rezultat doći", rekao je kapiten Bjelopoljaca Vladan Rudić.

Hafner: Jedinstvo je snažna ekipa, posebno u napadu

Trener Posojilnice, Slovenac Matjaž Hafner, nekadašnji igrač ovog kluba, već treću sezoni na klupi austrijskog tima, istakao je da je put do Bijelog Polja (austobusom) bio dug i naporan, i da je potrebno da se negova ekipa odmori do utakmice.

"Znamo da će biti veoma teška utakmica, naš protivnik je snažan, posebno u napadu, i znamo da, kad mu krene, može veoma dobro da igra. Vidjeli smo da su u jednom set Omoniju ostavili na 14 poena, igrali su ljepršavo, imali su i dobru atmosferu. Vidi se da kad igraju sa puno emocija monug biti stvarno snažni. Moramo biti pripremljeni na to, i nadamo se povoljnom rezulatatu", rekao je Hafner.

Kapiten tima, takođe Slovenac, primač Nejc Pušnik ističe da je normalno, da, kao sportista, želi pobjedu u Bijelom Polju.

"Nismo još napravili podrobne analize, jer smo prethodnog vikenda imali dvije utakmice. To ćemo uraditi do meča, ali znamo da je Jedinstvo dobra, čvrsta i snažna ekipa. Biće to dobra utakmica", rekao je Pušnik.

Večerašnja utakmica u Bijelom Polju počinje u 18 sati. Revanš je 20. decembra u Blajburgu.

Bonus video: