Otac i stric Vladimira Ulame na sljedećem ročištu

Prema navodima optužnice, 8. jula 2016. na teritoriji Bara i Podgorice optuženi Ulama i Mijović se terete da su na podmukao način ubili Medina. Milić je, kako se navodi, pružio pomoć Ulami u prikrivanju
436 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.12.2017. 19:09h

Svoja saznanja o nestanku Petrovčanina Nemanje Medina u februaru će u podgoričkom Višem sudu, pored brojnih svjedoka, iznijeti otac optuženog Vladimira Ulame Nenad ali i njegov stric Zoran Ulama, inače rukovodilac vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine.

To je odlučilo vijeće sudije Vesne Moštrokol pred kojim je danas saslušano sedam svjedoka, među kojima nije bilo onih koji su imali neposredna saznanja o nestanku mladog Petrovčanina.

Stevan Đurišić, tvrdio je da je 8.jula prošle godine oko 18 sati sreao Vladimira Ulamu na Virpazaru te da je sa njim i Tomislavom Vukosavovićem sjedio u lokalu naredna dva sata. I njegovom iskazu prigovorio je tužilac Željko Tomković, koji je ranije tvrdio da su prijatelji optuženog Ulame dogovorili iskaze, što proizilazi iz pisma koje je pronađeno tokom pretresa, a koje će kao dokaz biti pročitano na Sudu.

Za svjedočenje Adelise Kočan, bivše djevojke optuženog Darka Mijovića, koja se nije mogla sjetiti mnogih detalja sem da joj u julu tadašnji momak rekao da traži druga koji je nestao i da je opekotinu na ruci zadobio kada mu je prokuvalo auto, Miloš Medin, brat nestalog mladića tvrdio je da iskaz daje pod pritiskom i iz straha.

Iskaz je dala i Maja Ilić, vlasnica automobila reno megan kojim je kritične noći upravljao Nemanja Medin, ali i Ivan Đurišić koji je iste noći automobil iste marke i boje pozajmio optuženom Ulami na pola sata.

Prema navodima optužnice, 8. jula 2016. na teritoriji Bara i Podgorice optuženi Ulama i Mijović se terete da su na podmukao način ubili Medina. Milić je, kako se navodi, pružio pomoć Ulami u prikrivanju.

Bonus video: