Đurićeva supruga: Muž mi je rekao da je Pavićevićev kum pucao na njega još 2006.

Pavićević i Miloš Trbo terete se da su 22. septembra prošle godine doprinijeli još neidentifikovanim osobama da na podmukao način i iz koristoljublja ubiju Đurića u Poluotvorenom odjeljenju spuškog zatvora
108 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Pavićević, Miloš Trbo, Foto: Filip Roganović
Dejan Pavićević, Miloš Trbo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.12.2017. 16:44h

Moj pokojni suprug Dalibor Đurić mi je rekao da nije bio u dobrim odnosima sa Dejanom Pavićevićem, jer je učestvovao u pokušaju njegovog ubistva 2006.godine. To je, između ostalog, navela supruga ubijenog Đurića, Aleksandra Đurić, na suđenju za ubistvo Kotoranina u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, u septembru prošle godine.

Pavićević i Miloš Trbo terete se da su 22. septembra prošle godine doprinijeli još neidentifikovanim osobama da na podmukao način i iz koristoljublja ubiju Đurića u Poluotvorenom odjeljenju spuškog zatvora.

Đurićeva je svjedočeći juče, u Višem sudu, istakla da joj je pokojni suprug ispričao da je 2006. na njega pucao Pavićevićev kum, a da je optuženi vozio i pomogao mu da pobjegne tada.

Na pitanje tužioca Saše Čađenovića navela je da niko nije odgovarao za događaj iz 2006. godine.

Ona je dodala i da joj je pokojni Đurić ispričao i da je siguran da je neko i 2015. godine, dok je bio u zatvoru, takođe pucao na njega.

“ Rekao mi da su šetali u krugu, da su čuli pucanj, kada su ih stražari vratili u sobe, ali da su im kasnije rekli da čaura nije pronađena.On je bio siguran da je i tada pucano na njega”, navela je Đurićeva.

Komentarišući odbranu Pavićevića, dodala je i da njen pokojni suprug nije mogao pucati na Pavićevića prije desetak godina, jer je tada bio na bolničkom liječenju.

Pavićević je prokomentarisao da je 2006. uhapšen 15 minuta nakon što je neko pucao na pokjonog Đurića, ali da nakon dva dana pušten kao neosnovano zadržan.

Vlasnik kafića u Danilovgradu Darko Radonjić, u čijem su lokalu boravili optuženi, rekao je juče da snimak video-kamera koje su zabilježile optužene kasni 45 do 50 minuta u odnosu na realno vrijeme, te da se s računa koji su platili može vidjeti tačno vrijeme njihovog boravka u toj kafani.

“Radnica mi je rekla da su u lokalu boravili neki čudni gosti, da su bili bučni, slomili punjač koji smo im pozajmili, pa sam uzeo da provjerim na kamerama ko su, kada sam vidio da vrijeme na kamerama nije dobro”, naveo je on.

U optužnici piše da su optuženi u jednom danilovgradskom kafiću čekali da egzekutor likvidira Đurića, a potom po zadatku pošli da unište tragove.

Pavićevićev stric Milosav Pavićević je juče rekao da se ne sjeća najbolje događaja, jer je prošlo više od godinu dana, te da ostaje pri onome što je ranije rekao.

Sudija Dragoje Jović je konstatovao da Pavićevićev stric u tužilaštvu nije upozoren da ne mora da svjedoči, obzirom da je u rodbinskim vezama sa optuženim.

U tužilaštvu je rekao da je te večeri kada je ubijen Đurić, njegov bratanac svraćao kod njega sa nekim drugom na pola sata, te da se iznenadio kada je došao, jer se nijesu često gledali.

On je međutim juče tvrdio da kod tužioca ranije nije opisivao Pavićevićevog druga, već da je rekao da ne zna ko je i da se ne sjeća kako je izgledao.

Čađenović je istakao da je iskaz sračunat na olakšanje položaja optuženom, te da je svjedok dva puta dao isti opis osobe koja je bila sa njegovim bratancem te večeri.

Suđenje se nastavlja 25.januara za kada je planirano saslušanje ostalih svjedoka.

U optužnici piše da su optuženi dio kriminalne grupe formirane u maju 2016. godine, sa zadatkom da likvidiraju sada pokojnog člana škaljarskog klana.

Još nije otkriveno ko je organizator, ali ni ostali članovi te mafijaške grupe...

Bonus video: