Bivši direktor Ferarija: Šumijeva borba još traje

"Mihael je veliki čovjek, on je posebna osoba i to će reći svi koji ga znaju. Jedino što mogu da kažem jeste da njegova borba još traje", rekao je Tod
89 pregleda 1 komentar(a)
šumaher, Foto: Reuters
šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2017. 14:19h

"Mnogo nam nedostaje, ali on je još sa nama. Mihael se bori i nastaviće da se bori".

To su riječi bivšeg generalnog menadžera Ferarija Žana Toda, koji je poslije dugo vremena komentarisao zdravstveno stanje velikog šampiona.

Šumaher je prije skoro četiri godine doživio teške povrede glave, na skijanju u Francuskoj, a od tada se samo nagađa u kakvom je stanju, da li je još u vještački održavanoj komi, ima li šanse da ponovo prohoda...

Njegova porodica ne želi ništa da otkriva, a ćute i oni koji su imali prilike da ga posjete...

"Mihael je veliki čovjek, on je posebna osoba i to će reći svi koji ga znaju. Jedino što mogu da kažem jeste da njegova borba još traje", rekao je Tod.

U razgovoru za "Gazetu delo sport", Tod se prisjećao njihove saradnje u šampionskim godinama Ferarija...

"On je bio najveća zvijezda, najbolji svih vremena, a istovremeno - izuzetno skroman. Sjećam se kada smo se spremali za sezonu 2001. i kada me zamolio da odradi testove na stazi, da bi, kako je rekao, provjerio može li još dobro da vozi. A bio je svjetski prvak. Uvijek je imao sumnje, uvijek je smatrao da može da napreduje i zato je bio tako poseban", rekao je Tod.

Bonus video: