Podgorica: Uhapšen osumnjičeni za bombaški napad koji se desio 12. oktobra

Uhapšen je G. B. je bezbjedonosno interesantno lice i višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela
190 pregleda 2 komentar(a)
Pretres, policija Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Pretres, policija Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2017. 12:55h

Podgorička policija je poslije višenedjeljnog rada rasvijetlila bombaški napad na kuću B. A. koji se desio 12. oktobra ove godine u ulici Ćamila Sijarića, saznaje TV Vijesti.

Uhapšen je Bešim Gilić (33) je bezbjedonosno interesantna osoba i višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

U saopštenju iz Uprave policije potvrđeno je da je uhapšen B.G. (33) iz Podgorice zbog postojanja osnova sumnje da je u oktobru počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, potvrđeno je u saopštenju iz Uprave policije.

"Dežurna služba CB Podgorica je, 12.10.2017.godine, oko 00.30 časova obaviještena da je nepoznato lice bacilo eksplozivnu napravu, ručnu – bombu, na terasu prvog sprata porodične kuće u vlasništvu A.B, koja se nalazi u naselju Konik. Usljed dejstva eksplozije nastala su oštećenja na kući. Nije bilo povrijeđenih lica. Odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo policijski službenici su u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca izvršili kriminalistički uviđaj. Tokom vršenja kriminalističkog uviđaja sa lica mjesta izvršenja krivičnog djela izuzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da su službenici CB Podgorica raspolagali operativnim saznanjima o počiniocu i da su u kontinuitetu preduzimali mjere i radnje koje su rezutirale rasvjetljavanjem predmetnog krivičnog djela.

"Nakon završenih procedura i dobijenih nalaza iz Forenzičkog centra, potvrđena su sumnje da je B.G. počinilac ovog krivičnog djela. Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici policijski službenici su izvršili pretres kuće koju koristi B.G. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgoricu koji je naložio da se B.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", istakmuto je u saopštenju iz Uprave policije.

Bonus video: