VREMEPLOV: BS: Da kažu građani

"Smatramo da kao i o svim ostalim važnim odlukama, bilo o ulasku u EU ili u NATO, konačnu riječ treba da daju građani neposrednim izjašnjavanjem, putem referenduma”
0 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 04.12.2017. 09:21h

Bošnjačka stranka saopštila je da podržava evroatlantske integracije Crne Gore, ali bi o članstvu u EU i NATO trebalo da odluče građani na referendumu: “Iskustvo iz prethodne dvije decenije i ratnih sukoba, tokom raspada nekadašnje Jugoslavije, potvrdilo je da je cio region nestabilno područje na kojem konflikti izazivaju i ogromna razaranja i velike ljudske žrtve”.

U BS smatraju da neprekidnu prozvodnju konflikata, u kojima najviše stradaju najslabiji, može zaustaviti samo ulazak u kolektivni sistem bezbjednosti: “Ulazak u NATO prvenstveno je u interesu regionalne sigurnosti, mira i stabilnosti. CG treba da bude dio velikog procesa evropskog ujedinjavanja, ali i ulaska u evroatlantske integracije”. Time “CG pokazuje da želi da podijeli vrijednosti demokratije, prosperiteta, socijalne i tržišne ekonomije, kao i poštovanja ljudskih prava.

“Međutim, smatramo da kao i o svim ostalim važnim odlukama, bilo o ulasku u EU ili u NATO, konačnu riječ treba da daju građani neposrednim izjašnjavanjem, putem referenduma”, kažu u BS i dodaju da građanima treba predstaviti sve prednosti i nedostatke ulaska u evroatlantske integracije.

Bonus video: