Medojević, Nikolić i aktivisti danas na sudu

Ako SDT dokaže krivicu, organizatorima prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora, a pripadnicima grupe od jedne do osam godina
78 pregleda 10 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.12.2017. 07:50h

U podgoričkom Višem sudu za danas je zakazano razmatranje optužnica koju je protiv Nebojše Medojevića i Momira Nikolića podiglo Specijalno tužilaštvo. SDT lidera Pokreta za promjene i biznismena tereti da su organizovali kriminalnu grupu koja je prala novac.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić sumnjiči ih da su Nikolićev, navodno nezakonito stečen novac, namijenjan za izbornu kampanju Demokratskog fronta uplaćivali kao donaciju političkim subjektima, njime plaćali zakup kuća za potrebe kampanje...

Katnić Medojevića tereti i da je nakon hapšenja optuženih usklađivao iskaze ostalih optuženih kako bi svi zajedno izbjegli krivičnu odgovornost. Tužilac tvrdi da je Nikolić u septembru i oktobru 2016, "preko za sada nepoznate osobe“, u tri navrata dostavio 100.000 dolara direktoru PzP-a Dejanu Vujisiću, ovaj sekretaru i vozaču stranke Željku Šćepanoviću, Medojevićevom šuri, koji ih je kod uličnog dilera deviza Gordana Konatara mijenjao u eure.

Katnić tereti Vujisića da je iz sefa u NLB banci, uzeo 34.000 eura od navodno kriminalne djelatnosti koji su Šćepanović i Mladen Jovanović dali osobama koje su novac potom uplaćivale kao donacije PzP-u.

Tužilac tereti Vujisića da je iz sefa u NLB banci uzeo u više navrata 23.300 dolara i dao ih Ivi Pavlović, Petru Draškoviću , Luki Radunoviću - sinu funkcionera DF-a Slavena Radunovića - Vladimiru Bulatoviću - brataniću funkcionera DF- Predraga Bulatovića, Nikoli Jovanoviću, Aleksandru Sekuliću i Mladenu Jovanoviću, koji su ih od septembra do kraja decembra 2016. u tranšama od 100 do 6.900 dolara zamijenili u eure. Svi se terete za pranje novca.

Ako SDT dokaže krivicu, organizatorima prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora, a pripadnicima grupe od jedne do osam godina.

Bonus video: