"PG sport" nudi apsolutno sve

"Moto i ciljevi našeg centra su apsolutna posvećenost svakom članu, njegovom pravilnom radu i razvoju", rekao je Živko Radosavović, profesor fizičke kulture i idejni tvorac "PG sporta"
680 pregleda 2 komentar(a)
PG sport, Foto: Privatna arhiva
PG sport, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.12.2017. 19:00h

Više od tri godine u Podgorici postoji sportsko-rekreativno društvo "PG sport", klub koji okuplja više od 100 članova i koji nudi praktično sve kada su u pitanju rekreacija i sportski razvoj za sve uzraste.

Aerobik, gimnastika, boks, mali fudbal, stoni tenis, odbojka, badminton, atletika…, sve su to sportovi koji su zastupljeni u "PG sportu" u prostorijima koje se nalaze u Ulici Radosava Burića, u bivšem streljačkom centru “Ljubović”.

"PG sport postoji od 2014. godine i prvenstveno je osnovan radi pružanja sadržaja za profesionalne sportiste, mlade nade i rekreativce, amatere i osobe sa invaliditetom. Ja sam, kao osnivač društva sa pozamašnim iskustvom iz fitnes-centra "Eurosport", zadao sebi i saradnicima zahtjevne zadatke koje se trudimo da ispunimo. Moto i ciljevi našeg centra su apsolutna posvećenost svakom članu, njegovom pravilnom radu i razvoju", rekao je Živko Radosavović, profesor fizičke kulture i idejni tvorac "PG sporta".

Jedan čovjek, koliko god stručan bio, ovakve projekte ne može da iznese sam.

Pored Radosavovića, "PG sport" boljim čine i treneri aikida Predrag Burić i Velimir Vlahović, te sportske gimnastike za djecu Dejan Vučević, kao i još nekoliko trenera i asistenata. Za rad sa bokserskim talentima je zadužen Zoran Radonjić, bivši član titogradske Budućnosti.

"Organizujemo i takmičenja unutar kluba. Takođe, talente dodatno stimulišemo, šaljemo ih u veće centre zemalja u okruženju, konkretno u Srbiju, gdje su u mogućnosti da dobiju visok nivo treninga i napretka. Moram i želim da napomenem da se od samog osnivanja centra bavimo i osobama sa posebnim potrebama. To radimo spajanjem aerobika i aikida, kako bi bilo interesantnije i korisnije za tu osjetljivu populaciju", istakao je Radosavović i dodao:

"Najnoviji projekat su muškarci uzrasta od 15 do 18 godina koji u našem klubu rade urbanu gimnastiku (street workout). Uskoro planiramo i formiranje škole streličarstva kako bismo kompletirali naš sadržaj", kaže Radosavović.

To, naravno, nije sve…

"Za vježbače koji imaju potrebu za ličnim trenerom, takođe imamo mogućnost da pružimo potpuni stručni, sportski i medicinski program. Tako kada je u mogućnosti i kada boravi u Podgorici kondicione treninge u našem klubu obavlja Ljubo Čelebić, godinama unazad najbolji crnogorski teniser", ističe Radosavović.

Neizbježan problem je, kao i u cjelokupnom crnogorskom društvu, finansiranje.

"Kako sport nije profitabilan, posebno u ovakvim vidovima organizovanja, finansiranje je ujedno i najteži dio našeg projekta. Do sada smo izuzetnu pomoć u tom smislu imali od nekoliko preduzeća i iskrenih prijatelja kluba. Velike projekte koje smo imali nismo mogli da realizujemo zbog minimalne ili djelimične podrške od državnih sredstava opredijeljenih za te namjene, ali u perspektivi očekujemo veću posvećenost i podršku. Svakako pozivamo sve osobe koje vole sport i rekreaciju da posjete naš centar, vjerujemo da u našem sadržaju ima za svakog po nešto", zaključio je Radosavović.

Bonus video: