Katnić odgovorio DF-u: Novac je u srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal

"U nemogućnosti da pred sudom demantuju do sada iznijete činjenice, okrivljeni u predmetu terorizam u pokušaju nastavljaju da obmanjuju javnost saopštenjima političkih organizacija i navodnim informacijama iz pouzdanih izvora. Specijalno državno tužilastvo napominje da su okrivljeni imali i da i dalje imaju šansu da sva svoja saznanja sami iznesu pred sudom i javnošću"
104 pregleda 79 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2017. 13:59h

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da se 125.000 eura koje je Saša Sinđelić, svjedok saradnik u predmetu pokušaja terorizma, predao policiji nalaze u tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije.

"Povodom novih neosnovanih tvrdnji Demokratskog fronta da je Glavni specijalni tužilac prisvojio 125.500 eura, koje je svjedok saradnik S.S. u predmetu terorizam u pokušaju predao policiji, radi objektivnog informisanja javnosti, Specijalno državno tužilastvo ukazuje da u spisima predmeta postoje svi dokazi da novac nije predat nadležnim državnim organima Crne Gore", navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Dodaje se da se predati novac nalazi u tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije.

"U nemogućnosti da pred sudom demantuju do sada iznijete činjenice, okrivljeni u predmetu terorizam u pokušaju nastavljaju da obmanjuju javnost saopštenjima političkih organizacija i navodnim informacijama iz pouzdanih izvora. Specijalno državno tužilastvo napominje da su okrivljeni imali i da i dalje imaju šansu da sva svoja saznanja sami iznesu pred sudom i javnošću. Oni to, međutim, ne čine što je još jedan pokazatelj da pažnju javnosti, sa činjenica koje ih terete, nastoje prenijeti na stvari koje su izmišljene i plasirane s ciljem pokušaja diskreditacije Glavnog specijalnog tužioca i postupka koji je u toku", navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Demokratski front pitao je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića "gdje je 125.500 eura koje je svjedok saradnik u predmetu pokušaja terorizma navodno predao srpskoj Bezbjednosno informativnoj agenciji".

Predsjedništvo DF-a danas je poslalo i 15 pitanja vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Bonus video: