BO DEREK

Seks simbol 80-ih u hit seriji na TV Vijesti

Status seks simbola Bo Derek stekla je ulogama u filmovima "Desetka" i "Bolero", a kako izgleda u sedmoj deceniji, ovih dana gledamo u hit seriji "Čast i poštovanje"
346 pregleda 0 komentar(a)
Čast i poštovanje, Foto: TV Vijesti
Čast i poštovanje, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 03.12.2017. 13:11h

Prošlo je skoro 40 godina od kada je Bo Derek postigla svoj prvi uspjeh u filmu "Desetka", romantičnoj komediji velikog Blejka Edvardsa, koja ju je lansirala kao seks simbol.

Na početku karijere radila je kao fotomodel, a život joj se promijenio kada je na jednoj audiciji upoznala režisera Džona Dereka. Džon se razveo od glumice Linde Evans, tada zvijezde sapunice "Dinastija", a nedugo nakon upoznavanja sa prelijepom Bo, par se i vjenčao 1976. godine. Osim u filmu "Desetka", u hororu Orca, "Tarzan, čovjek majmun", i "Bolero" iz 1984. godine.

Erotske scene iz "Bolera" bile su i ostale predmetom spekulacija o stvarnom seksu pred kamerama.

U drami "Čast i poštovanje" Bo igra Šantal, suprugu sicilijanskog političara, korumpiranog ministra koji se udružuje sa mafijom.

"Sve se desilo tako brzo. Kada sam prošle godine dobila poziv za ulogu, nisam mnogo razmišljala. Italija me mnogo uzbuđuje".

O svojoj ulozi u italijanskoj hit seriji koja se ovih dana emituje na TV Vijesti, Bo je kazala:

"Ne smatram da igram mračnu ženu, već samo ženu koja želi da zaštiti porodicu po svaku cijenu. Žene političara su jake žene. One moraju da podržavaju svoje muževe, da podržavaju njihove ambicije, njeguju svoje karijere, uzimajući u obzir potrebe građana koje prestavljaju njihovi muževi. Sve to rade dok zadržavaju svoj identitet. Oni su zanimljiva dinamika snage i obrtnog momenta".

Kada se Šantal srijeće sa Tonijem Forterbračijem , koga u seriji tumači Gabrijel Garko, nešto se rađa izmedju njih, na što Bo kaže:

"Gabriel je lijep, čak i njegov lik je fascinantan. Za svaku ženu bi bilo veoma teško odoljeti mu, a Šantal nije izuzetak".

Derek Bo izgleda sjajno i u sedmoj deceniji. Za svoj besprekoran izgled, zaslužan je zdrav način života, prije svega boravak u prirodi.

"60 je 60. Toliko. Naravno, stvaram zdrav život. Prva stvar koju sam kupila sa novcem zaradjenim u Holivudu bio je taj ranč sjeverno od Los Anđelesa. Živim tu, na farmi sa mojim životinjama. Možda je ovo ono što je dobro za moj spoljašnji i unutrašnji izgled. Ako danas pogledam u ogledalo, poslije svega, ja uvijek vidim djevojku iz južne Kalifornije".

Seriju "Čast i poštovanje" gledaoci TV Vijesti mogu pratiti radnim danima od 21.00h.