Demokratski front poslao i 15 pitanja Stankoviću

"Da li je tačno da Vas Milivoje Katnić ucjenjuje snimkom na kojem se nalazite Vi i advokat Radovan Mandić ispred hotela "City"?", jedno je od pitanja
21 komentar(a)
Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2017. 11:11h

Predsjedništvo Demokratskog fronta poslalo je 15 pitanja vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Iz DF-a su naveli da su se odlučili da pitanja postave i Stankoviću pošto im glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, kako su istakli, duže od dvije nedjelje ne odgovara na 21 pitanje.

"Koje smo mu postavili u vezi njegovog učešća u montaži tzv. državnog udara, Predsjedništvo DF - a ovom prilikom postavlja petnaest pitanja njegovom šefu Ivici Stankoviću, u nadi da on zna makar jedan od odgovora na sljedeća pitanja".

  1. Kad ste prvi put i od koga čuli da se u Crnoj Gori planira državni udar?
  2. Da li Vam je Milivoje Katnić uopšte dozvolio da ostvarite uvid u spise dokaza?
  3. Da li znate da se u spisima dokaza za navodno organizovanje državnog udara ne nalazi oružje?
  4. Da li znate da se u spisima dokaza za navodno organizovanje državnog udara ne nalazi 125.500 evra kojima se navodno finansirao državni udar?
  5. Da li imate operativna saznanja da je Milivoje Katnić uzeo 125.500 evra iz spisa predmeta?
  6. Da li znate da je Milivoje Katnić skrivao stvarni identitet svjedoka saradnika punih 6 mjeseci iako je imao uvid u njegova lična dokumenta?
  7. Da li znate da je svjedok saradnik Saša Sinđelić pravosnažno osuđen za ubistvo u Hrvatskoj koje je počinio 2002. godine?
  8. Da li znate da je vijećem vojnog suda koje se proglasilo nenadležnim u slučaju Saše Sinđelića i ubistva koje je počinio u Hrvatskoj predsjedavao Milivoje Katnić?
  9. Da li znate da svjedok saradnik Saša Sinđelić ima potvrđenu dijagnozu da pati od duševnih bolesti što je i sam izjavio prilikom davanja svog iskaza?
  10. Da li ste kao sudija Višeg suda donijeli presudu učesnicima tzv. operacije " Orlov let" na osnovu oružja koje ste navodno pronašli sakriveno u pećinama?
  11. Da li je tačno da Vas Milivoje Katnić ucjenjuje snimkom na kojem se nalazite Vi i advokat Radovan Mandić ispred hotela "City"?
  12. Da li ste Vi podnijeli zahtjev da se lice V.M. ozvuči kako bi tajno snimao Andriju Mandiću i Predraga Bulatovića?
  13. Da li ste Vi donijeli odluku da se pokrene istraga protiv advokata Gorana Rodića kako bi u stvari došli do sms prepiske između njega i Milana Kneževića, jednog od optuženih u tzv. slučaju "državni udar"?
  14. Da li ste Vi donijeli odluku da se Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću oduzmu pasoši kako bi po nalogu šefa režima, bili spriječeni da imaju redovne političke aktivnosti?
  15. Da li nakon svih ovih postavljenih pitanja, kad već ne smijete da smijenite Milivoja Katnića, imate namjeru da sami podnesete ostavku ili ćete čekati smjenu?

"Predsjedništvo DF - a očekuje da Ivica Stanković bilo kakavim odgovorima na ova pitanja potvrdi da se i dalje nalazi u Crnoj Gori, i da je i dalje, makar formalno VDT u državi Apsurdistanu", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Bonus video: