Anđelić: Nisam pobjegao, prijavio sam se policiji

Porodica oštećenog Marjana odustala je od krivičnog gonjenja. Anđelić kazao da se kaje i iskreno žali zbog smrti Marjana
136 pregleda 0 komentar(a)
Suđenje, sud, sudija, presuda
Suđenje, sud, sudija, presuda
Ažurirano: 02.12.2017. 16:06h

Mojkovčanin Obrad Anđelić (51) kazao je juče da se iskreno kaje i žali zbog smrti sugrađanina Stojana Marjana (85), kojeg je udario automobilom.

To je izjavio juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja, u sticaju sa nepružanjem pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

"Priznajem da sam udario pješaka, ali ne priznajem djelo nepružanje pomoći. Bila je magla i slaba vidljivost, a sâm sam bio u veoma lošem stanju”, rekao je on.

U sudnici je ispričao da se nakon udesa "presjekao i da je bio izgubljen".

"Ali nisam pobjegao, već se pravo odvezao i prijavio policiji”, kazao je on.

Njegov branilac, advokat Danilo Mrdak, kazao je da je nastupanjem smrtne posljedice prestao zakonski osnov za postojanje drugog krivičnog djela - nepružanje pomoći.

Porodica oštećenog Marjana odustala je od krivičnog gonjenja.

Prema optužnici, Anđelić je 4. septembra oko 19.40, na magistralnom putu u Mojkovcu, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa doveo u opasnost pješaka Stojana Marjana.

Upravljajući "pasatom" udario je Marjana, krećući se brzinom od 60 kilometara na čas u alkoholisanom stanju - od najmanje 1,99 do najviše 2,11 promila apsolutnog alkohola u krvi.

Usljed teških tjelesnih povreda opasnih po život, Marjan je preminuo na licu mjesta, dok ga je okrivljeni ostavio bez pomoći i napustio lice mjesta.

Bonus video: