Godina nevjerovatnih rezultata crnogorskih boraca

131 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Vukčević, Stefan Vukotić i Vuk Dragutinović, Foto: Džiu-džicu savez
Dejan Vukčević, Stefan Vukotić i Vuk Dragutinović, Foto: Džiu-džicu savez
Ažurirano: 01.12.2017. 18:22h

Džiu-džicu reprezentacija Crne Gore i na Svjetskom prvenstvu u Bogoti potvrdila je kvalitet i da za budućnost tog sporta ne treba brinuti, saopšteno je iz te asocijacije.

Crnogorski reprezentativci nastup na seniorskom prvenstvu svijeta završili su sa tri medalje – po jednom zlatnom, srebrnom i bronzanom.

Zlatnu medalju osvojio je Dejan Vukčević u borbama, u kategoriji preko 94 kilograma, dok je duo sistem Stefan Vukotić i Vuk Dragutinović bio srebrni u disciplini duo klasik. Vukotić i Vuk Dragutinović osvojio je i bronzano odličje u disciplini duo šou sistem.

Vukčević je kazao da je u Bogoti ostvario veliki rezultat, za njega i džiu-džicu sport Crne Gore.

“Bilo je teško doći do medalje. Nije bilo lako adaptirati se na nadmorsku viinu od preko 3.000 metara, na vremensku razliku. Prebrodio sam sve to i ostvario sjajan rezultat", rekao je Vukčević na konferenciji za novinare.

On je na putu do finala pobijedio predstavnike Rusije, Kolumbije i Tunisa, a u meču za zlatnu medalju slavio je protiv borca iz Poljske. Trijumfom u finalu revanširao se Poljaku za poraz na Svjetskim igrama u Vroclavu.

Član duo sistema, Stefan Vukotić kazao da je bilo teško pripremati se za šampionat, imajući u vidu da žive u različitim gradovima.

“Bilo je naporno pripremati se i putovati na treninge. Dug let od 11 i po sati, velika nadmorska visina i vremenska razlika, uticala je na nas. Imali smo težak raspored, svi najbolji došli su na šampionat. Izgubili smo u finalu za pola boda, iako tvrdim da smo mi moralni pobjednici", rekao je Vukotić.

On je istakao da je 2017. jedna od njegovih najboljih godina, imajući u vidu i srebro sa Evropskog prvenstva.

Njegov partner iz sistema, Dragutinović kazao je da su utisci iz Bogote fenomenalni.

"Zadovoljan sam što sam godinu krunisao medaljama. Bilo je teško adaptirati se na uslove, ali nas ni to nije omelo da potvrdimo kvalitet", rekao je Dragutinović.

Selektor Miloš Ašanin kazao je da zbog finansijskih sredstava na šampionat nije putovalo pet, kako je planirano, već samo tri takmičara.

“Odlučio sam se za trojicu najboljih i vjerovao sam u njih. Bitno je da je Vukčević poslije dvije godine ponovo osvojio titulu prvaka. Ovo je njegova najbolja godina jer je bio i bronzani na Svjetskim igrama u Vroclavu. Vukotić i Dragutinović su mlad par, koji je za kratko vrijeme ostvario velike rezultate”, kazao je Ašanin.

On je naglasio da mu je žao zbog poraza u finalu, navodeći da je pred njima velika karijera i još puno medalja.

Predsjednik Džiu džicu saveza, Ranko Vukotić kazaoje da su crnogorski borci ostvarili izvanredan uspjeh.

"Poštujem sve sportske saveze u Crnoj Gori, olimpijske i neolimpijske, ali moramo konstatovati da je Džiu-džicu savez u 2017. godini najuspješnija sportska asocijacija, imajući u vidu rezultate u svim starosnim kategorijama. U kontinuiteti se postižu rezultati, ponosan sam što sam predsjednik Saveza. Ponosan sam i na selektora i sportiste”, kazao je Vukotić.

On je kazao da DŽDŽSCG nije dovoljno prepoznat, ali da se nada da će biti uvaženi na način na koji to zaslužuju.

Bonus video: