Herceg novi će ugostiti 1.000 takmičara

0 komentar(a)
Mario Hodžić, Bojan Bošković i Milena Jovanović, Foto: KK Omladinac
Mario Hodžić, Bojan Bošković i Milena Jovanović, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 01.12.2017. 17:58h

Herceg Novi će od 8. do 10. decembra biti domaćin Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem se očekuje oko hiljadu takmičara, saopšteno je iz Karate saveza.

Predsjednik te asocijacije Vladimir Joković kazao je da će se organizator potruditi da šampionat organizuju na najbolji mogući način, kako bi adekvatno prezentovali svoju državu i savez.

"Učešće je do sada prijavilo 850 takmičara. Kada tome dodamo naše takmičare, kao i borce Kipra i Albanije, ukupno se očekuje oko hiljadu takmičara. U okviru šampionata biće organizovan i sudijski seminar", kazao je Joković na konferenciji za novinare.

On se zahvalio Ministarstvu sporta za pomoć u organizaciji šampionata.

"Zahvalni smo Ministarstvu sporta koje nas je pomoglo u organizaciji, prepoznalo je Balkansko prvenstvo kao veliko međunarodno takmičenje. Hvala i SO Herceg Novi koja nam je izašla u susret, kao i Institutu dr Simo Milošević gdje će biti smješteni svi učesnici tri takmičarska dana", kazao je Joković.

On je naglasio da Savez spremno dočekuje start šampionata, navodeći da su za organizaciju tog takmičenja kupljeni tatami, semafori i prateća oprema.

Joković je kazao da će Balkanski šampionat biti dobar test za crnogorske takmičare uoči Evropskog prvenstva u Sočiju.

"Najviše očekujemo od Marija Hodžića, Nenada Dulovića, Bojana Boškovića, Milene Jovanović... Nadamo se da ćemo postići izvanredne rezultate, a da će tako biti nadu nam uliva prethodni šampionat, SP za kadete, juniore i mlađe seniore, sa kojeg je reprezentacija Crne Gore donijela tri medalje. Nadam se da ćemo biti među najuspješnijim državama na šampionatu. ", kazao je Joković.

Direktor Balkanske karate federacije, Dragoljub Fatić, naglasio je da će u Herceg Novom narednog vikenda pored takmičenja biti održan i sudijski brifing, kao i polaganje testova za balkanske sudije.

"U toku šampionata biće održan i Kongres karate federacije Balkana, kao i sudijski brifing i polaganja za balkanske sudije. Vjerujem da će to biti naš najbolji šampionat. Siguran sam da će proteći u najboljem mogućem redu i na kvalitetan način, kao i da ćemo u svakom pogledu zadovoljiti standarde koji su nam zadati. Nadam se našoj dominaciji u kategoriji mlađih seniora", rekao je Fatić.

On očekuje masovno takmičenje i potvrdu kvaliteta crnogorskog karatea.

Član Upravnog odbora Karate saveza, Vuk Žarić, kazao je da je KSCG preduzeo sve mjere da balkanski šampionat u Herceg Novom bude pravi spektakl.

"Karate savez je preduzeo sve mjere da prvenstvo bude spektakl kada su u pitanju borilački sportovi. Sam pokazatelj da će okupiti oko hiljadu ljudi govori da će kvalitet koji vlada na Balkanu biti prisutan na tatamiju ", rekao je Žarić.

Prema riječima člana UO Zlatka Malikovića, šampionat Balkana je od velikog značaja za karate sport u Crnoj Gori.

"To takmičenje je veoma značajno za karate sport u Crnoj Gori. Uradili smo sve da bude bude reprezentativno. To će nam dati smjernice za naredno, evropsko takmičenje, koje će iduće godine biti održano u Sočiju", kazao je Maliković.

Bonus video: