Mladi glumci iz Petnjice igraju predstavu Dragana Koprivice

Koprivica je ovim dramskim projektom posebno želio da pomogne Petnjici da formira stalni dramski ansambl
234 pregleda 0 komentar(a)
glumci Petnjica, Foto: Arhiva "Vijesti"
glumci Petnjica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.11.2017. 11:01h

Prvu zahtjevniju premijeru u kulturnoj istoriji opštine Petnjica izvešće mladi ansambl Pozorišnog društva “Divan”-Petnjica u velikoj sali Centra za kulturu sjutra u 18 časova, u produkciji Centra za kulturu i uz pokroviteljstvo Opštine.

Riječ je o autorskom projektu (tekst i režija) Dragana Koprivice, satiričnoj komediji “Čovjek za sve”, koju amateri iz Petnjice pripremaju treći mjesec.

Mladi ansambl čine učenici petnjičke osnovne i srednje mješovite škole: Maja Ramdedović, Ajla Muratović, Almina Ličina, Hana Muratović, Elza Ramčilović, Mirela Popara, Selma Popara, Samra Ličina, Ajša Šabotić, Zana Adrović, Rafet Smailović, Amar Kočan, Elmin Kočan, Leon Hodžić, Dado Kršić, Adam Korać i Adin Šabotić.

Glavnu ulogu u monodrami koja prerasta u satiričnu grotesku sa više likova u funkciji kolektiva naspram alijenirane jedinke, igra Emir Muratović.

Ovaj mladi glumac amater iz Petnjice je na prošlogodišnjem, 47. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, kao nepoznat zablistao u predstavi beranskog ansambla “Posljednji čin komedije smrti”, i stao rame uz rame sa svojim starijim kolegama. Žiri Festivala je Muratoviću, i glumcu Bjelopoljskog pozorišta Vladu Tomoviću, tada dodijelio priznanje za najbolji partnerski odnos na Festivalu.

Koprivica je ovim dramskim projektom želio da ukaže novu priliku Muratoviću, a posebno je želio i da pomogne Petnjici da formira stalni dramski ansambl.

Koprivica ističe da se tokom rada na pozorišnom projektu uvjerio da i u malim mjestima na sjeveru Crne Gore, poput Petnjice, postoje mladi entuzijasti, zaljubljenici u teatar, spremni na istrajan rad i odricanja. Naglašava da ga posebno fascinira što po stepenu nadarenosti ni u čemu ne zaostaju za amaterima iz bilo kog drugog grada. Vjeruje da je napravio interesantan pozorišni projekat, kojim će se mladi iz Petnjice uspješno predstaviti u svom rodnom mjestu, ali i pred publikom u drugim crnogorskim gradovima, kao i na festivalima u Crnoj Gori i šire.

Bonus video: