Bjelopoljci sjutra ovjeravaju prolaz u naredno kolo

Da bi izborili plasman u drugo kolo CEV kupa, gdje pobjednika ovog dvomeča već čeka austrijska Posojilnica, domaćim odbojkašima je potrebno da osvoje dva seta.
78 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: Cev.lu
OK Jedinstvo, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 29.11.2017. 20:21h

Nakon što su u prvom meču upisali prvu, istorijsku pobjedu u evropskim kupovima, odbojkašima Jedinstvo Bemaxa ostaje da sjutra veče pred svojim navijačima uspjepno završe posao protiv hrvatske Rijeke, u revanšu prvog kola CEV kupa.

S obzirom na to da su u gostima slavili sa ubjedljivih 3:0, da je razlika u kvalitetu i iskustvu evidentna, te da drugi meč igraju pred svojim navijačima, od izabranika Darka Prebiračevića najviše zavisi u kom smjeru će se odvijati ovaj duel, odnosno da li će biti lišen rezultatske neizvjesnosti, kao što je to bio slučaj od sredine drugog seta duela u Rijeci...

"Iako igramo na našem terenu, ne vjerujem da ćemo lako doći trijumfa. Rijeka je kvalitetna, ima veoma lijepu igru i moraćemo da se potrudimo da bi ih pobijedili. U prethodnoj utakmici vjerovatno su bili pod pritiskom, jer poslije dugo vremena nastupaju u evropskim takmičenjima, tako da je vrlo vjerovatno da će situacija sjutra biti drugačija i da će igrati mnogo bolje. Ono što će nama svakako značiti jeste podrška navijača i publike, oni su naš dodatni igrač", kazao je trener Jedinstvo Bemaxa Darko Prebiračević, na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Da bi izborili plasman u drugo kolo CEV kupa, gdje pobjednika ovog dvomeča već čeka austrijska Posojilnica, domaćim odbojkašima je potrebno da osvoje dva seta.

Sa druge strane, Rijeka mora da pobijedili 3:0 ili 3:1 kako bi izborila „zlatni set“ i šansu da se tako domogne naredne runde ovog takmičenja.

"Svakako da se nadamo prolasku dalje, ali moraćemo i u ovom meču da damo svoj maksimum i osvojimo dva seta koja su nam potrebna", istakao je kapten Bjelopoljaca Vladan Rudić, uz napomenu da je utakmicu u Rijeci zapravo riješio prvi set, koji je prošao bez grešaka, a i da će on i njegovi saigrači u sjutrašnjoj utakmici napasti protivnika dobrim servisom.

Liverić: Da pokušamo da osvojimo barem set

Sa kakvom su nadom doputovali gosti, koji, za razliku od Jedinstva u ekipi imaju samo amaterske igrače (zaposlene i studente), govore i riječi trenera Riječana Velimira Liverića.

"Za moje momke je veliki uspjeh što poslije 12 godina opet nastupamo u evropskim takmičenijima, ali svakako da ćemo pružiti veći otpor i da ćemo pokušati da im uzmemo bar jedan set", rekao je Liverić.

Ulogu favorita domaćem timu prepušta i kapiten hrvatskog tima, Danijel Jurišić.

"Ova utakmica će biti jako teška za nas, ali potrudićemo se da greške iz prethodnog meča svedemo na minimum, kako biti meč učinili što neizvjesnijim", rekao je Jurišić.

Utakmica u „Nikoljcu“ počinje u 18 sati.

Bonus video: