Nikšićani uhapšeni zbog smrti radnika: Nijesu obezbijedili mjere zaštite na radu?

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu
157 pregleda 2 komentar(a)
Bečići tragedija, Foto: Vuk Lajović
Bečići tragedija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.11.2017. 12:44h

Budvanska policija uhapsila je Nikšićanina R.G.(33), izvršnog direktora firme „Globalis trade“ i njegovog sugrađanina A.M. (28) zbog sumnje da nijesu obezbijedili mjere zaštite na radu, prilikom čega je došlo do smrti D.P. sa Kosova.

"Sumnja se da lica lišena slobode, R.G, izvršni direktor ove firme, i A.M, koji se nalazio na gradilištu, pri izvođenju građevinskih radova na parceli u Bečićima nisu postupili shodno propisima i tehničkim pravilima, odnosno da nisu obezbijedili mjere zaštite na radu, te je usljed tih propusta došlo do smrti D.P. i povrjeđivanja S.G. Naime juče, 28.11.2017. godine oko 14,30 časova, u ulici Alekse Šantića, u naselju Bečići u Budvi, došlo je do urušavanja zemljišta visine oko osam metara, kao i jedne terase sa obližnje zgrade, na gradilištu građevinskog objekta firme „Globalis trade“. Do urušavanja zemljišta došlo je prilikom izvođenja zemljanih radova na gradilištu. Urušeno zemljište zatrpalo je dva radnika, S.G. i D.P. sa Kosova", saopšteno je iz policije.

Oni navode da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

"Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio nadležni tužilac, uz prisustvo službenika CB Budva i inspektora zaštite na radu, vještaka građevinske struke i vještaka zaštite na radu. Tijelo D.P. je transportovano na Odjeljenje sudske patologije u KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije", dodaju iz policije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

Bonus video: