Imovina Svetozara Marovića može da se koristi, Miloševa ne

Mjere koje su donijete odnose na stan Svetozara Marovića koji posjeduje u Budvi, ali i Miloševog u istom gradu i imovine u mjestu Grbalj
76 pregleda 13 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2017. 13:00h

Vijeće podgoričkog Višeg suda uvažilo je žalbu koju je advokat Dimitrije Dapčević uložio na odluku sudije za istragu kojom se zabranjuje otuđenje, opterećenje i korišćenje imovine Svetozara Marovića, dok je odbilo žalbu koja se odnosi na imovinu njegovog sina Miloša, saznaje TV Vijesti.

Mjere koje su donijete odnose na stan Svetozara Marovića koji posjeduje u Budvi, ali i Miloševog u istom gradu i imovine u mjestu Grbalj.

To je za Televiziju Vijesti potvrdila savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović koja je dodala da je vanraspravno vijeće ujedno potvrdilo rješenje sudije za istragu kojom je određena mjera zabrana raspolaganja i korišćenja imovinom koju posjeduje tivatski biznismen Radojica Krstović. Riječ je o vili koju je Krstović kupio od Svetozarove supruge Đorđine Marović.

Ovo nije jedini postupak koji se zbog oduzimanja imovine porodici Marović vodi pred Višim sudom. Nedavno je održano je pripremno ročište u postupku koji je pokrenulo Specijalno tužilaštvo a u vezi sa zahtjevom da se trajno oduzme imovina Miloša Marovića - stan u Budvi, zemlja u Prijevoru, stan koji se vodi na njegovu suprugu, kao i stan i poslovni prostor njenog brata Ivana Popovića. Sudija Savić tada je naložio Tužilaštvu da u roku od 8 dana dostavi specifikacije protiv Miloša Marovića, njegove supruge Tamare i njenog brata Ivana Popovića ali i da odbrana pripremi dokaze da je imovina, kojoj prijeti trajna zaplijena, stečena legalnim putem.

Glavni pretres u ovom postupku zakazan za 12. decembar.

Bonus video: