Novi nacionalni rekord Anđele Miličković

97 pregleda 0 komentar(a)
Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore
Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 28.11.2017. 16:04h

Anđela Miličković je ostvarila novi crnogorski rekord u streljaštvu, standardnim vazdušnim oružjem, pošto je proteklog vikenda, prvog dana Velika nagrade Smedereva, turnira uza kadete, mlađe juniore i juniore, osvojila zlato u juniorskoj konkurenciji sa “upucanih” 412,2 bodova.

Anđela je, tako, popravila sopstveni rekord koji je postavila prije 20-tak dana na međunarodnom turniru u Splitu (411,8).

Sa medaljom iz Smedereva, bronzom, vraća se i “pištoljašica” Gordana Belošević, sa 349 bodova.

“Od ostalih najprije moramo pomenuti odličnu predstavu debitanta na međunarodnim takmičenjima, Miljana Devića koji je sa rezultatima od 605,5 i 602,8 pokazao zaista veliki potencijal. Pohvale za još jednog debitanta, Sanju Dabetić koja je svojim solidnim rezultatima pokazala da ima puno prostora za napredovanje”, navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

Iz SSCG ističu da je “tim ostvario najbolji rezultat na međunarodnim takmičenjima u posljednje vrijeme”.

“U disciplini vazdušna puška, ekipno smo bili peti i u ženskoj i u muškoj kategoriji. Miloš Božović bio je šesti, Beba Dabetić i Jovana Popović sedme u svojim kategorijama, dok je Nemanja Obradović bio deveti u apsolutnoj kategoriji. Svakako, ima dovoljno razloga za dobro raspoloženje i optimizam, već početkom narednog mjeseca, na redu su veoma vazni turniri u Beogradu, koji imaju status nezvaničnih balkanskih šampionata”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: