Stanković negira da je dao nalog za pretres kuće Mandića

"Vrhovni državni tužilac podjeća da Tužilaštvo goni učinioce krivičnih djela, a ne predstavnike političkih partija"
459 pregleda 12 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2017. 15:19h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković negirao je navode da je po njegovom nalogu obavljen pretres porodične kuće Andrije Mandića.

"U skladu sa Zakonom o državnom tužilaštvu, Vrhovni državni tužilac rukovodi Državnim tužilaštvom, radom osnovnih i viših državnih tužilaštava rukovode rukovodioci ovih državnih tužilaštava, dok Specijalnim državnim tužilaštvom rukovodi Glavni specijalni tužilac. U konkretnom slučaju, Zahtjev za donošenje naredbe za pretres, sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici podnijelo je Više državno tužilaštvo u Podgorici. Shodno tome, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, 22.11.2017.godine, donio je naredbu za pretres stana i drugih prostorija D.M. iz Podgorice", navodi se u saopštenju iz Stankovićevog kabineta.

Dodaje se da, kao rukovodilac Državnog tužilaštva, Vrhovni državni tužilac podržava sve odluke državnih tužilaca usmjerene u pravcu otkrivanja učinilaca krivičnih djela, "kojoj god političkoj opciji pripadali oni ili članovi njihovih porodica".

"Vrhovni državni tužilac podjeća da Tužilaštvo goni učinioce krivičnih djela, a ne predstavnike političkih partija", zaključuje se.

Bonus video: