Savjeti za brži rast kose

Češalj koristite samo za raščešljavanje mokre kose, dok četka stupa na scenu kada vam je kosa suva. Četka može oštetiti vašu meku, mokru kosu
218 pregleda 1 komentar(a)
kosa, Foto: Shutterstock
kosa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2018. 11:00h

Svako od nas bar jednom je želio da mu kosa raste brže, da se na taj način oporavi i ponovo postane sjajna i zdrava. Zato smo za vas pripremili savjete za brži rast kose.

Ove stvari su dobre za njegu vaše kose i njen oporavak, a najbitnije je da ih redovno primjenjujete kako bi kosa brže rasla i efikasno se oporavljala:

1. Prirodno sušite kosu

Sprave za stilizaciju kose su izvori toplote koji vašoj kosi nanose najviše štete. Kada kosu puštate da se osuši prirodnim putem, zagarantovano ćete imati manje ispucale krajeve. Na ovaj način oporavlja se sam korijen vaše dlake pa je kosa neuporedivo bujnija i raste brže.

2. Redovno šišajte kosu

Ukoliko redovno skraćujete ispucale vrhove, kosa će vam neuporedivo brže rasti.

3. Adekvatno koristite četku i češalj

Češalj koristite samo za raščešljavanje mokre kose, dok četka stupa na scenu kada vam je kosa suva. Četka može oštetiti vašu meku, mokru kosu.

4. Prilagodite ishranu

Za zdravu kosu u ishranu uključite hranu bogatu cinkom, vitaminom A, omega kiselinama i vitaminom C. Na ovaj način kosa će vam biti adekvatno nahranjena i brže će rasti, prenosi Ljepota i zdravlje.

Bonus video: