NASTAVLJENI PRETRESI

Policija opet kontrolisala bezbjednosno interesantne osobe u Podgorici

Prema informacijama Televizije Vijesti pronađene su bombe, puške, optički nišani...
777 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2017. 12:13h

Podgorička policija u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije i pripadnicima Posebne jedinice nastavila je pretrese na oko 20 lokacija koje koriste bezbjednosno interesantne osobe.

Prema informacijama Televizije Vijesti pronađene su bombe, puške, optički nišani...

Policija jutros pretresa prostorije koje koristi 20 osoba, među kojima su i Haris Koljenović, Danilo Mandić, Aleksandar Rogošić, Aleksandar Spičanović, Milan Vujotić, Zoran Kaluđerović...

Iz Uprave policije je saopšteno da su pretresi stanova i drugih prostorija "izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, a nakon pribavljenih naredbi od strane istražnog sudije".

JWPlayer video mesto

"Pretresi su izvršeni u stanovima D.Č. V.J. A.R. M.V. A.S. N.S. B.F. A.S. H.K. A.S. I.V. M.M. N.M. F.I. D.M. V.L. J.L. M.J. Z.K. i Z.B. Pretresom stanova i drugih prostorija službenici policije su pronašli i oduzeli: 10 pušaka, jedan pištolj, dvije ručne bombe, tri ručne radio veze, četiri optička nišana, više komada pištoljske i puščane municije i tri putnička motorna vozila. Protiv Z.B. i Z.K. su nadležnom tužiocu podnijete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije

Podsjećaju da je policija u jednaest akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju, izvršila pretrese na 184 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavjaju", zaključuje se u saopštenju.  

Galerija

Preporučujemo za Vas