Patuljak sa Tajlanda na korak od Mejvederovog rekorda

Svjetski rekord po broju uzastopnih pobjeda u profi ringu drži legendarni Meksikanac Hulio Sezar Čaves, koji je dobio prvih 87 borbi, od 1980. do 1993. godine. Čaves je karijeru završio sa skorom od 107 trijumfa i šest poraza
61 pregleda 0 komentar(a)
Vanheng Menajotan, Foto: Bangkok Post
Vanheng Menajotan, Foto: Bangkok Post
Ažurirano: 27.11.2017. 10:54h

Vanheng Menajotan - ime koje ne znači mnogo široj javnosti, a riječ je o bokseru koji je na korak od svjetske slave.

Tajlanđaninu, naime, nedostaje još jedan korak da izjednači skor Flojda Mejvedera, koji je na 50 mečeva u profi-ringu ostvario isto toliko pobjeda.

Menajotan, ili Džinovski patuljak, kako ga zovu u domovini, ostvario je 49. uzastopni trijumf protiv Japanca Tatsuje Fukuhare, u borbi za WBC titulu u muva kategoriji.

On je neprevaziđeni šampion u najlakšoj kategoriji (do 48 kilograma), ovo mu je bila osma odbrana titule, koju je osvojio 2014. godine.

Iako, međutim, juri Mejvederov skor u ringu, 32-godišnji Menajotan od boksa zarađuje tek za život, javljaju svjetski mediji.

On se nikada nije borio van Tajlanda, njegove borbe ne prenose glamurozne TV stanice, a čelnici WBC se baš i ne trude da neporaženog šampiona predstave široj svjetskoj javnosti.

Najavljuje se da bi Menajotan naredne godine mogao da dođe do američkih arena, ako se organizuje meč sa zemljakomTamanunom Nijomtrongom, koji je šampion u muva kategoriji, WBO federacije.

Menojatanov skor 49-0 je trenutno drugi najbolji u istoriji boksa.

Svjetski rekord po broju uzastopnih pobjeda u profi ringu drži legendarni Meksikanac Hulio Sezar Čaves, koji je dobio prvih 87 borbi, od 1980. do 1993. godine. Čaves je karijeru završio sa skorom od 107 trijumfa i šest poraza.

U istoriji boksa 15 svjetskih šampiona završilo je karijeru bez poraza. Među njima su, pored Mejvedera, Roki Marćano, Andre Vord, Džo Kalzage, Rikardo Lopes...

Bonus video: